Sport

Történelmi vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott

A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 21-19-re kikapott Szlovénia vendégeként a szombaton Ljubljanában rendezett edzőmérkőzésen. A két csapat csütörtökön Celjében 22-22-es döntetlent játszott egymással.

Az első negyedórában a magyarok vezettek egy-két góllal, ám a 16. percben már a házigazdáknál volt az előny. Sok volt a kihagyott helyzet a vendégeknél, a két nappal korábban lejátszott meccshez hasonlóan ezúttal is rendkívül kevés gólt szereztek, írta tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
„Elek Gábor úgy gondolta, hogy nem jók az edzésmódszereim” - kilenc év után rúgta ki a Fradi az Európa-bajnok kézilabdázót
Simics Juditot négy éve még a legjobb utánpótlásedzőnek választották, most kritizálták az edzésmódszereit.

A Siófokon szereplő Tamara Mavsar vezérletével a második félidőben már négy találattal is vezettek a szlovénok, de ellenfelük Kácsor Gréta vezérletével hamarosan felzárkózott egy gólra. Az utolsó tíz percen belül két kiállítás is nehezítette a magyarok dolgát, ennek ellenére az 57. percben egyenlítettek.

A hajrá csütörtökön a magyar, ezúttal viszont a szlovén válogatottnak sikerült jól, ugyanis Kácsor Gréta és Háfra Noémi is hibázott támadásban, a remekül védekező házigazdák pedig újabb két góllal lezárták a találkozót.

A magyar csapatban Kácsor öt, Klujber Katrin négy, Lukács Viktória három gólt lőtt.

Kapcsolódó
„Meleg vagyok és nagyon boldog” – nem titkolózik tovább a kézilabdázó
Lucas Krzikalla a kézilabda Bundesliga és a német csapatsportok első aktív sportolója, aki bevallotta másságát.

A két csapat 17. egymás elleni mérkőzésén 13 magyar siker és három döntetlen mellett először győztek a szlovénok.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a lefújás után elmondta, a csütörtöki mérkőzéshez képest a védekezésben látott előrelépést, jobban működött a hatos fal, jobban zárták a területeket a szlovén támadók előtt.

Ezúttal inkább támadásban akadtak nehézségeink, kissé ritmustalan volt a játékunk, az átlövéseink sem működtek annyira, mint kellett volna

– idézte az edzőt a magyar szövetség honlapja. Golovin összességében hasznosnak tartja a két felkészülési mérkőzést, mert így képet kaptak arról, min kell dolgozniuk az Európa-bajnokságot megelőzően.

A magyar együttes október 29-én Romániát, 31-én pedig Németországot fogadja Tatabányán, ugyancsak edzőmeccsen. Az Európa-bajnokság ljubljanai csoportjában november 4-én Svájc, 6-án Horvátország, 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Női kézilabda, felkészülési mérkőzés

Szlovénia – Magyarország 21-19 (11-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik