Sport

ProSeries-versennyé vált a Tour de Hongrie

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette 2023-as versenynaptárát, melyben május 10. és 14. között már a ProSeries-sorozat eseményeként szerepel az ötnapos Tour de Hongrie országúti körverseny.

Kapcsolódó
Ausztrál kerékpáros nyerte a Tour de Hongrie-t
Az összetett legjobb magyar versenyzője 23. helyen végzett.

A magyar körverseny az elmúlt években sorra teljesítette az ehhez szükséges kritériumokat, a résztvevő profi csapatok száma, az egész világot elérő médiamegjelenés, a biztonságos lebonyolítás vagy épp a szálláshelyek terén. A szintlépés annyit tesz, hogy a Tour de France, a Giro d’Italia és a Vuelta a Espana mögötti körversenyek közé került be a Tour de Hongrie.

A döntéssel fokozott nemzetközi figyelemre számíthatunk, nagy mértékben növekszik a verseny eddig is jelentős reklám- és turisztikai értéke, ami egyaránt jó hír a szponzorok, a partnervárosok és ezáltal Magyarország számára

– írja a verseny hivatalos honlapja.

Révész Máriusz Magyarországért felelős államititkár szerint a Tour de Hongrie 2015-ös újraindulása óta mutatott fejlődésben az utolsó lökést a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtja jelentette.

A ProSeries-licenc három évre szól, ami azt jelenti, hogy a 2025-ös jubileumi Tour de Hongrie is a rangos sorozat eseménye lesz, amikor fennállása századik évfordulóját ünnepli magyar körverseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik