Sport

Salló Alpár, aki majdnem belehalt a sérülésbe, fél év után visszatérne a jégre

VERES NÁNDOR / MTI
VERES NÁNDOR / MTI

Salló Alpár még az áprilisi, az FTC-Telekom elleni Erste Liga-döntő első mérkőzésén szenvedett súlyos fejsérülést. Az SC Csíkszereda játékosa Nagy Gergővel ütközött, amitől leesett a fejvédője, és enélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd életveszélyes állapotban kórházba szállították.

A computer tomográfiás vizsgálaton kiderült, az ütéstől agyödéma keletkezett a fejében, majd a hajnali kontollr alkalmával már azt állapították meg, hogy a bevérzés jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt.

Csütörtökön jó hír érkezett a játékosról. A 28 éves hokis a közmédiának elmondta, a lassan fél éves kihagyása ellenére már idén szeretne visszatérni a jégre.

Ahhoz képest, mint amikor elkezdtem az edzéseket, 95 százalékos állapotban vagyok, nincs már semmilyen fejfájásom, bár néha egy kis szédülés még rám tör. Rossz érzés, hogy nem tudom segíteni az együttest, de a csapat és sportág iránti szeretet motivál mindennap

– mondta a hokis.

A Csíkszereda címvédőként négy mérkőzés után nyeretlen az Erste Liga új idényében, Salló szerint türelemre van szükség, ugyanis véleménye szerint sokkal több van a csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik