Sport lineup

„Egy családban vannak problémák” – sztárjátékosa ki akarta rúgatni, de nem haragszik az edző

Mike Stobe / Getty Images via AFP
Mike Stobe / Getty Images via AFP

A nyár egyik szappanoperáját a Brooklyn Nets hozta össze az NBA-ben. A kosárcsapat az előző szezonban ugyan bejutott a rájátszásba, de ott az első körben 4-0-s összesítéssel kiesett a későbbi döntős Boston Celtics ellen.

A Nets legnagyobb sztárja, Kevin Durant ezt követően cserét kért – noha tavaly hosszabbított négy évre, bő 194 millió dollárért. Miután a cseréje meghiúsult azt mondta Joe Tsainak, a tulajdonosnak, hogy csak akkor hajlandó maradni, ha az általános igazgató Sean Marksot, valamint a vezetőedző Steve Nash-t is menesztik. Ezek sem történtek meg, sőt a felek már azt kommunikálták, hogy sikerült rendezni a helyzetet és együttesen, újult erővel vágnak neki az új szezonnak.

Kapcsolódó
Megállt az élet ötven éve, amikor az első kanadai–szovjet hokipárbaj zajlott
Kanadában 1972. szeptember 28-án tévéket vittek iskolákba, irodákba, egyéb munkahelyekre, a tanítás és a termelés gyakorlatilag leállt, mindenki a Szovjetunió–Kanada hokipárharc, utolsó, nyolcadik mérkőzését nézte.

Durant, aki 2019-ben érkezett a Netshez (igaz, az első szezonját kihagyta sérülés miatt), a franchise hétfői médianapján azt mondta, bizonytalannak érezte a csapat körüli helyzetet, azért akart távozni. A játékosként irányító poszton játszó, sportági legenda Nash is ráerősített ebben, hogy volt egy törés a brooklyniak előző szezonjában, de a nyáron már sikerült rendezni mindent.

Rendben vagyunk, sikerült mindent átbeszélnünk. Régóta ismerem Kevint, nagyon kedvelem. Minden családban vannak problémák. Nálunk is megtörtént, de már túl vagyunk rajta. Ez teljesen normális ebben a ligában

magyarázta a játékosként kétszer is a liga legértékesebb játékosának választott Steve Nash, akinek a Nets az első csapata vezetőedzőként. Azt is elárulta, hogy volt egy négyszemközti beszélgetése a kétszeres bajnok, kétszeres döntő MVP, négyszeres pontkirály Duranttel, amely során minden lényegi kérdést tisztázni tudtak, abban pedig sosem hitt igazán, hogy a játékos valóban ki akarta őt rúgatni.

Akárhogy is, egy ilyen nyár után azért könnyen elképzelhető, hogy a vezetőedző a kispad helyett egy puskaporos hordón fog ülni. A Brooklyn Nets október 19-én a New Orleans Pelicans ellen kezdi meg a szezont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik