Sport

Egy percre megállt a Veszprém BL-meccse, hogy Marian Cozmára emlékezzenek a csapatok

Bodnár Boglárka/MTI
Bodnár Boglárka/MTI

Egy percig tartó néma csönddel emlékeztek a csapatok Marian Cozmára a Telekom Veszprém-Dinamo Bucuresti kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Kapcsolódó

A magyar szurkolók előre megbeszélték a klubbal, hogy mivel Cozma két korábbi csapata méri össze erejét a BL-ben, amelyet az elhunyt kézilabdázó édesapja is a helyszínen tekint meg, egy percig tartó megemlékezést tartanak a meccsen. Szimbolikusan Cozma mezszámának megfelelően a nyolcadik percben szakadt félbe a meccs.

A találkozót a magyar csapat nyerte 33-30-ra, vagyis mindhárom csoportmeccsét megnyerte a BL-ben. A veszprémi szurkolók közleménye szerint a lefújás után még a tragikus körülmények között elhunyt kézilabdázó szobránál is mécsest gyújtanak.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban késelték halálra egy veszprémi szórakozóhelyen. A két feltételezett gyilkost külföldre szökésük közben az osztrák rendőrség még aznap este elfogta. A Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszévi fegyházbüntetést kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik