Sport

Alonso gúnyosan mutogatott a kiesett Hamiltonnak az ütközésük után

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso már az első körben összekadt a Forma-1-es Belga Nagydíjon. Az esetnél Hamilton volt a ludas, aki túl agresszívan próbált bemenni Alonso elé, de végül a Mercedes brit klasszisa húzta a rövidebbet, mert az ütközés után fel kellett adnia a versenyt.

Az ütközés Alonso szemszögéből:

És a fenti kameraállásból:

Az eset után Alonso a csapatrádióban idiótának nevezte Hamiltont, majd amikor a következő körben elment a pálya mellett veszteglő Mercedes mellett, gúnyosan odaintett, mintha csak azt üzenné: a karma lecsap, ha Fernandóval ujjat húzol.

A futam után Hamilton elismerte, ő hibázott, Alonso a holtterében volt, és nem hagyott elég helyet. „Bocsánatot kérek a csapattól” – sajnálkozott Hamilton, aki hozzátette, nem érdekli, mit mondott róla Alonso.

Az Alpine spanyol versenyzője azt nyilatkozta, meglepte az eset, és frusztrált volt utána, de szerencsére az autóján nem esett olyan sérülés, hogy nem tudja folytatni a futamot.

Egy elsőkörös incidens volt, ennél több szót nem érdemel az eset

– zárta rövidre a témát Alonso.

A Belga Nagydíjat a 14. helyről rajtoló címvédő, Max Verstappen nyerte.

Kapcsolódó
Verstappen nem tud annyira hátulról indulni, hogy ne iskolázza le az F1 mezőnyét
Hamilton már az első körben kiesett, miután túl agresszívan támadta Alonsót. A Red Bull elvitte az első két helyet, Sainz fért még fel a dobogóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik