Sport koronavírus

Oltatlansága sokba kerülhet Novak Djokovicnak

Kena Betancur / AFP
Kena Betancur / AFP

A 21-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic nem indul a jövő hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután továbbra sem hajlandó beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.

Kapcsolódó
Magánklinikán ápolják, műtét várhat Nadal várandós feleségére
A US Openre készülő spanyol teniszező nagyon aggódik nejéért.

Sajnos ezúttal nem utazhatok New Yorkba a US Openre

– erősítette meg nem sokkal a sorsolás előtt. Hozzátette, hogy sok szerencsét kíván játékostársainak, ő pedig jó formában és pozitív hangulatban marad, és várja a lehetőséget, hogy újra versenyezzen.

Miután júliusban győzött Wimbledonban, reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államok megváltoztatja politikáját, lehetővé téve számára, hogy az év utolsó nagy tornáján pályára lépjen. Július 30-án tett közzé egy videót az Instagramon, amelyen az látszott, tényleg készül, hiszen kemény pályán edzett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Novak Djokovic (@djokernole) által megosztott bejegyzés

Aztán kénytelen volt visszalépni a múlt heti, cincinnati Western & Southern Opentől, valamint a kanadai National Bank Opentől.

Jelenleg a világranglista 6. helyén áll, de miután tavaly döntőt játszott a US Openen, a mostani távolmaradásával 1200 pontot veszít, visszacsúszik a rangsorban.

Legközelebb várhatóan a Davis Kupában vagy a Laver Kupán szerepel, de azokért nem járnak ranglistapontok. Ugyanakkor a honlapján lévő menetrendjében jelenleg nincsenek versenyek megjelölve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik