Sport

„A kiesése felborított mindent” – kényszerű csere a női pólósóknál az Eb előtt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Rybanska Natasa sérülése miatt Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya változtatni kényszerült keretén a szombaton kezdődő spliti Európa-bajnokságra. A magyar szövetség szerdán a honlapján közölte, hogy a júniusi hazai világbajnokon ezüst-, a tavalyi olimpián pedig bronzérmes együttes szakvezetője

Rybanska helyére Dömsödi Dalmát hívta meg a csapatba, amely szerdán délelőtt indult el busszal a horvátországi városba.

„A két világversennyel megspékelt nyárra, a nem mindennapi terhelésre jellemző, hogy az utolsó pillanatban is változtatni kellett a kereten: Rybanska Natasa válla nem jött rendbe, így nem tud velünk utazni. Nem egy 35 éves, hanem egy 22 éves játékosról van szó – azért ez sok mindent elárul az igénybevételről.

Natasa kiesése felborított sok mindent, de igyekszünk megoldani a problémát, sőt bízom abban, az újabb kényszerű fiatalításból még jól is kijöhetünk

– idézi a szövetség honlapja a kapitányt.

Kapcsolódó
Rybanska Natasa: Nagyon nem vagyok tehetséges, a játéktudásom száz százalékig munka
Hat éve, amikor 16 évesen Szentesre szerződött, egy kukkot sem beszélt magyarul. Két évig egy parányi faházban élt, onnan küzdötte be magát a vízilabda-válogatottba, és ma már folyékonyan beszél a nyelvünkön. Rybanska Natasa szlovákból magyarrá válásának története.

A magyar együttes a kontinensviadalon Horvátország, Németország, Görögország, Hollandia és Románia legjobbjaival találkozik a csoportkörben. A két legerősebb riválissal rögtön az első két napon kell megküzdenie, mivel a görögökkel szombaton, a hollandokkal vasárnap játszik.

A magyar női válogatott Eb-kerete

kapusok: Kiss Alexandra (Tigra-ZF-Eger), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels)

mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (mind FTC-Telekom), Faragó Kamilla, Peresztegi-Nagy Kinga (mind UVSE), Farkas Tamara, Leimeter Dóra (mind BVSC-Zugló), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújvárosi FVE), Parkes Rebecca (Ethnikosz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik