Sport

Börtön fenyegeti, akár a karrierjét is bukhatja a tenisz fenegyereke

Minas Panagiotakis / Getty Images / AFP
Minas Panagiotakis / Getty Images / AFP
Másfél hónapja élete legnagyobb sikere előtt állt Nick Kyrgios, az ausztrálok teniszezője, aki bejutott a wimbledoni torna döntőjébe, de végül négyszettes csatában kikapott Novak Djokovictól. Jelen állás szerint az oltatlan szerb nem lehet ott a US Openen, de Kyrgiosnak sem lesznek egyszerű napjai, ugyanis két ügyben is beperelték.

A wimbledoni finálé egyik botrányos jelenete volt, amikor a harmadik szettben az ausztrál panaszkodni kezdett a játékvezetőnek, hogy a lelátón egy nő zaklatja őt. „Elvonja a figyelmemet, amikor adogatok. Miért van még mindig itt? Megivott vagy 700 piát, vezessék ki!” – kérte, majd a bíró kérésére azonosította is a nőt, akit végül tényleg eltávolítottak a nézőtérről.

Kapcsolódó
A korábbi teniszező sokkoló vallomása: ananásszal, ostorral, ököllel verte apja, öngyilkosságot is megkísérelt
Guillermo Pérez Roldán egykor az argentin teniszezők legnagyobb reménysége volt. A világranglista 12. helyéig jutó játékos gyerekkorát azonban elképesztő brutalitás kísérte, amelyről először beszélt nyílvánosság előtt.

Kyrgios pechje, hogy a teniszrajongó Anna Palus éppenséggel ügyvéd, aki rágalmazás miatt pert indított az ausztrál ellen.

„Hosszas mérlegelés után arra a következtetésre jutottam, hogy nincs más választásom, mint rágalmazási eljárást indítani, hogy tisztázzam a nevem” – mondta a lengyel ügyvéd.

Nem voltam részeg. Sőt, azért mentem ki a döntőre, hogy szurkoljak Kyrgiosnak. Alaptalan vádaskodásával nem csupán aznap okozott nekem jelentős kárt, de miután emberek milliói látták szerte a világon, ez a családomat is érintette.

Palus felhívta a figyelmet arra, hogy nem anyagi haszonszerzés a célja, amennyiben nyerne, úgy az összes pénzt jótékony célra fordítja.

„Remélem, hogy Kyrgios átgondolja, milyen károkat okozott nekem és a családomnak, és gyors megoldást kínál az ügyben” – tette hozzá.

Az Eurosport közben arról is írt, hogy a sportoló bántalmazási ügyével kapcsolatban is történtek fejlemények. Kyrgios a vádak alapján 2021 decemberében bántalmazhatta volt barátnőjét, Chiara Passarit, és testi sértés miatt hamarosan meg kell jelennie a canberrai bíróságon.

Az első tárgyalás augusztus 22-én volt, ahol személyesen nem kellett részt vennie, egyedül az ügyvédi csapatának egyik tagja, Michael Kukulies-Smith képviselte őt, aki az ügy november 25-ig történő elhalasztását kérte. A bíró annyit engedett, hogy hat hét múlva, október 4-ére tűzte ki a folytatást.

Igen ám, de ez Kyrgios versenyszezonjára is hatással lehet, hiszen a nur-szultáni és a tokiói ATP 500-as tornát is azon a héten rendezik.

Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, úgy akár kétéves börtönbüntetés is várhat rá. Az pedig akár a karrierjébe is kerülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik