Sport

Tyson Fury hét napot adott az Uszik elleni címmeccs megszervezésére

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Tyson Fury, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka hét napot adott a promótereknek arra, hogy megszervezzék a másik három nagy szervezetnél címvédő ukrán Olekszandr Uszik elleni címegyesítő mérkőzést.

Kapcsolódó
Visszatartott egy repülőt, kidobta a ringből a világbajnokot – a világ legerősebb emberének története
Népmesei motívumok, hihetetlen legendák övezik Marijan Matijevic életét.

Uszik szombaton másodszor is legyőzte a brit Anthony Joshuát, s ezzel megvédte a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Bokszvilágszervezet (WBO) öveit, majd mérkőzésszervezője, Frank Warren szinte rögtön arról beszélt, hogy az ukrán klasszis egyetlen összecsapásra, a Fury elleni címegyesítő ütközetre vágyik.

A Cigánykirálynak becézett Fury márciusi címvédése után bejelentette visszavonulását, de később jelezte, van az a pénz, amennyiért hajlandó újból ringbe szállni. Visszatérési szándékát szerdán egyértelműen jelezte, ugyanakkor kemény feltételt szabott.

Mindenkinek üzenem, aki akarja ezt a meccset, hogy hét napot adok, szeptember 1-ig mutassa a pénzt, mert már nyugdíjas vagyok.

Minden ajánlatot írásban jutassanak el az ügyvédemhez, bizonyítékkal az anyagi ajánlat fedezetére. Kezdődjön a játék” – idézte az MTI Fury közösségi oldalát.

A bokszoló egy korábbi interjújában azt mondta, 500 millió fontot szeretne kapni egy Uszik elleni összecsapásért.

Az Uszik-Fury mérkőzésnek óriási lenne a tétje, ugyanis a győztes valamennyi nagy szervezet vb-övét birtokolná, azaz vitathatatlan világbajnokká válna.

Legutóbb Lennox Lewis mondhatta ezt el magáról 1999-2000-ben. Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a nehézsúlynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik