Sport

Sós Csaba: A rengeteg támogatással, amit az államtól kapunk, élünk és nem visszaélünk

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint sikeresen megtörtént a generációváltás a magyar csapatban, amely öt arannyal, hét ezüsttel és három bronzzal zárt a római úszó Európa-bajnokságon.

Az első lépcsőfok megvolt, azaz európai szinten megtörtént a generációváltás, világszinten pedig azt kell, hogy mondjam, elkezdődött, hiszen például Molnár Dóra és Kovács Benedek, akik itt érmet szereztek, a Duna Arénában már döntősök voltak a világbajnokságon. Elindult egy folyamat, de nem gondoljuk, hogy ez már végleg lezajlott volna

– nyilatkozott az MTI-nek a kapitány.

Kapcsolódó
Phelpsnek, Csehnek és a többieknek összesen tízszer sikerült az, amit Milák egymaga már tizenegyszer véghezvitt 200 pillangón
A keddi, aranyat érő úszása minden idők hetedik legjobb eredménye volt 200 pillangón.

Sós Csaba elmondta, hogy az ifjúsági korú úszóknak nagyon nehéz dolguk lesz, mivel néhány nap múlva Peruba utaznak a korosztályos világbajnokságra, jövőre pedig újra rendeznek a fiataloknak Eb-t és vébét is. A szövetségi kapitány szerint a mostani sikerekben az is szerepet játszott, hogy a koronavírus-járvány alatt, majd utána Magyarországon nyitottak ki először az uszodák, és a versenyzők más országok úszóihoz képest többet tudtak készülni.

Az Európa-bajnokságról húsz magyar úszó térhet haza valamilyen éremmel, ennek kapcsán pedig Sós Csaba azt mondta, ez is azt mutatja, hogy a rengeteg támogatással, amit az államtól kaptak, éltek és nem visszaéltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik