Sport

Az Európa Liga-győzteshez igazolt a magyar kézis

A Benficánál folytatja pályafutását a válogatott kézilabdázó Juhász Ádám. A lisszaboni klub pénteken számolt be az irányítóként és balszélsőként is bevethető játékos szerződtetéséről, akivel a következő idény végéig szóló megállapodást kötöttek.

A Benficában játszani nemcsak azért óriási lehetőség, mert ismerem Chemát, hanem mert ez az egyik legnagyobb klub Európában, kézilabdában is, ezt bizonyítja, hogy megnyerte legutóbb az Európa Ligát. Nagy kihívás vár rám

– idézi a klub a 26 éves játékost, akinek az a célja, hogy minden sorozatot megnyerjen a Benficával, amelyben elindulnak.

Juhász 2012 óta a Tatabánya játékosa volt, új állomáshelyén a válogatott után ismét együtt dolgozhat a szövetségi kapitánnyal, a Benficát 2020 óta irányító Chema Rodríguezzel.

Kapcsolódó
Háfra Noémi: Nagyon célkeresztbe kerültem az elmúlt években, folyton szapultak
Úgy érzi, a játékosokat itthon robotként kezelik, és nem tartja szerencsésnek, hogy folyton a 18 éves önmagához hasonlítják, viszont már megtanulta kizárni a kritikus hangokat. Igaz, ehhez egy olyan úton kellett végigmennie, amelyen pánikrohamokkal is meg kellett küzdenie, sőt, az is felmerült benne, hogy abbahagyja a kézilabdát. Interjú Háfra Noémivel.

A portugál klub az előző szezonban a Magdeburg hosszabbításban való legyőzésével nyerte meg az EL-t. A bajnokságban az elmúlt szezonokban rendre a harmadik helyet csípte meg a csapat a Porto és a Sporting mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik