Sport

Boldog és kiegyensúlyozott volt, mégis távozik a veszprémi kézisek egyik edzője

Három év után távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától az erőnléti edző, Marija Lojanica. A szerb szakember 2019 nyarán a Vardartól érkezett, és akkor azt mondta, az célja, hogy magyar csapatával is megnyerje a Bajnokok Ligáját.

„A 2019-es Final Fouron találkoztam először a klub képviselőivel, mikor a Veszprém a Vardar ellen játszott a döntőben. Azonnal megegyeztünk mindenben, és alá is írtam a klubhoz. Elmondtam, hogy a célom a BL és minden más lehetséges trófea megnyerése a Telekom Veszprémmel, ez a sikeréhség visz előre nap mint nap” – nyilatkozta a veszprémiek hivatalos honlapján.

Kapcsolódó
Íme egy európai kupasorozat, amely tárt karokkal várja az orosz csapatokat
Nem hiába a Gazprom a névadó szponzora a kézilabda SEHA Ligának.

„Rengeteg szép emléket viszek magammal Veszprémből. Csodálatos embereket ismerhettem meg, életre szóló barátságokat kötöttem. Boldog és kiegyensúlyozott voltam a Veszprémben és a Balaton partján” – tette hozzá.

A szurkolóknak azt üzente, mindent köszön, az összes mosolyt, a támogatást, az öleléseket és a kedves szavakat.

Ez a különleges szurkolótábor a Veszprém egyik legnagyobb erőssége. Minden tiszteletet megérdemelnek a csapat felé áradó, feltétel nélküli szeretetükért.

Lojanica utódja a 40 éves Srdjan Zirojevic lesz, aki a labdarúgás világából érkezik, dolgozott többek között a szlovák Slovan Bratislava, a török Gaziantepspor, a szerb Crvena zvezda vagy épp hazája U21-es válogatottjának stábjában is.

Magyarország sem lesz ismeretlen a számára, mivel két szezont töltött a DVTK labdarúgócsapatának erőnléti edzőjeként.

A Telekom Veszprém július 31-én kezdi el nyári felkészülését, legközelebb augusztus 9-én, 17 órától lép pályára, amikor edzőmeccsen fogadja a francia USDK Dunkerque csapatát.

Ezt követi augusztus 14-én, 19.45-től a SEHA Liga negyeddöntője, amelyen a szlovák Tatran Presov ellen lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik