Sport

A tragédiákat még túlélte, most váratlanul megszűnik egy pozsonyi csapat

Kicsit felkavarta az állóvizet az iClinic Bratislava Capitals jégkorongcsapata, amely hivatalos közleményben jelezte, azonnali hatállyal befejezi eddigi tevékenységét és megszűnik.

A szlovák csapat az előző szezonban még az osztrák ligában szerepelt, azonban két haláleset miatt novemberben visszalépett.

Kapcsolódó
Bűnös vagy a putyini rezsim hősi áldozata? – Brittney Griner felkerült a Time címlapjára
A kannabisz tartalmú olaj miatt letartóztatott kétszeres olimpiai bajnok kosaras helyzete még mindig aggasztó.

Előbb Boris Sadecky hunyt el, öt nappal azután, hogy a Dornbirn Bulldogs elleni találkozón rosszul lett és perceken keresztül a jégen ápolták, majd kórházba szállították. A 24 éves játékos halálát követően két nappal holtan találták a pozsonyi klub ügyvezetőjét, aki sajtóértesülések szerint önkezével vetett véget életének.

A klub most nyáron már a visszatérést tervezte, edzőmeccseket szerzett cseh élvonalbeli együttesekkel, azonban csütörtökön váratlanul bejelentette a megszűnését.

„Megerősítjük az iClinic Bratislava Capitals jégkorongklub megszűnéséről szóló értesülést. Az elmúlt hónapokban elszántan dolgoztunk a visszatérésen, néhány hete azonban negatív médiakampány indult, amelynek célja az iClinic márka és több orvosának lejáratása volt.

A klub az utolsó pillanatig hitt a helyzet megoldásában, de tisztességes akart lenni a bajnoksággal szemben

– áll a klub közleményében.

Amint azt a 20 éves csatár, Roman Faith a Pravda.sk-nak megerősítette, a klub engedélyt adott a játékosoknak, hogy új állás után nézzenek.

A pozsonyi Új Szó július elsején írt az iClinicről, miután Michaela Szöcsová színésznő megosztotta elhibázott műtétjével kapcsolatos tapasztalatait, amely során majdnem megvakult.

A lap szerint kiderült, az Egészségügyi Felügyeleti Hatóság az elmúlt két és fél év során összesen 26 panaszt regisztrált az iClinic és a hozzá köthető egészségügyi létesítmények ellen, miközben kilenc bejelentést tettek a rendőrségen hasonló okokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik