Sport

Egészen a harmadosztályig lépett vissza a Volán egyik ellenfele

A cseh Znojmo gazdasági okok miatt nem indul az osztrák jégkorongliga (ICEHL) következő idényében.

A klub jelezte, hogy a koronavírus-járvány hatásai miatt pénzügyi problémákkal küzd, ezért nem vállalja a szereplést a 2022-23-as kiírásban.

Kapcsolódó
Heroikus csatában kiszenvedte a győzelmet a magyar hokiválogatott
Litvánia papíron a harmadosztályú lenne, de nagyon megnehezítette Magyarország dolgát.

Znojmo a világjárvány kezdete óta pénzügyi nehézségekkel küzd, amelynek hatására két évvel ezelőtt már egy év szünetet tartott. A klub a következő szezonban nem tudta átadni a részvételhez szükséges dokumentumokat

– írta honlapján az ICEHL.

A znojmói honlap szerint a helyzet annyira nehéz, hogy a csapat a harmadik vonalban (!) indul majd, ugyanis Pavel Ohera klubelnök szerint se az Extraligában, de a Chance Ligában nincsen szabad, átvehető licenc.

„A csapat továbbra is teljesen profi lesz, a cél egyértelműen az, hogy a következő szezonban feljussunk a második legerősebb bajnokságba, a Chance Ligába, és három éven belül az Extraligában küzdhessünk a rájátszásért” – nyilatkozta.

A liga szerdai közleménye szerint az AHL (Alps Hockey League) bajnoka, az olasz Asiago és/vagy a döntős szlovén Jesenice lehet a beugró.

De szlovák források szerint visszatérhet a Bratislava Capitals is, amely novemberben azt követően lépett vissza, hogy előbb játékosa, Boris Sadecky halt meg, két héttel később pedig holtan találták a pozsonyi klub ügyvezetőjét, Dusan Paseket, aki önkezével vetett véget életének.

Az osztrák jégkorongliga vezetése szerint a pozsonyiakkal folytatott tárgyalások jelentős előrehaladást értek el, így van esély arra, hogy a Capital ősztől ismét ott legyen a mezőnyben.

Az osztrák ligában a Hydro Fehérvár AV19 fennállása legjobb eredményét elérve idén a második helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik