Sport

Rafael Nadal visszalépett a wimbledoni elődöntőtől

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Rafael Nadal csütörtökön este, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy visszalép a wimbledoni tenisztorna további részétől. A 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező Nick Kyrgios ellen elődöntőzött volna pénteken.

A 36 éves klasszis a negyeddöntőben úgy nyert az amerikai Taylor Fritz ellen, hogy a második szettben hasizomszakadást szenvedett.

Kapcsolódó
Nagy meglepetés után alakult ki a wimbledoni döntő párosítása
Onsz Dzsabúr-Jelena Ribakina döntőt rendeznek idén a wimbledoni tenisztorna női versenyében.

Bár befejezte, és végül heroikus csatában, döntős játszma rövidítésben nyerni tudott, már akkor jelezte, az egészsége fontosabb számára a wimbledoni győzelemnél. Csütörtökön többféle hír is elterjedt, végül maga a játékos jelentette be, hogy visszalép, így Kyrgios élete során először Grand Slam-döntőben játszhat majd, a Novak DjokovicCameron Norrie párharc győztese lesz az ellenfele.

Egész nap a döntésen gondolkodtam, de nem lett volna értelme folytatni. A sérülés csak rosszabb és rosszabb lett volna. Nagyon elkeserít, hogy ezt kell mondanom

– nyilatkozta a spanyol, aki egyébként a nap közben edzéseken próbálta terhelni a sérült testrészt, hogy tesztelje, mennyire bírná a folytatást.

Rafael Nadal idén megnyerte az Australian Opent, majd a Roland Garrost is, 19-0 volt a mérlege a major tornákon. Mostani döntésével eldőlt az is, hogy biztosan nem lesz meg idén számára a naptári Grand Slam, azaz hogy mind a négy nagy tornát megnyerje egy éven belül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik