Sport

Nagy meglepetés után alakult ki a wimbledoni döntő párosítása

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Onsz DzsabúrJelena Ribakina döntőt rendeznek idén a wimbledoni tenisztorna női versenyében.

A harmadik helyen kiemelt tunéziai a német Tatjana Mariát győzte le a három szettben, 1 óra 45 perces mérkőzésen. Dzsabúr számára már az elődöntős szereplés is eddigi pályafutása legjobb eredménye volt Grand Slam-tornán, továbbá ő az első arab és az első afrikai játékos, aki a legjobb négy közé került Wimbledonban. A WTA sorozatban ez lesz a kilencedik fináléja, eddigi mérlege három győzelem és öt vereség.

A 17. helyen kiemelt kazah Ribakina a korábbi világelső, ezúttal 16. kiemelt román Simona Halepet győzte le két szettben, 1 óra 17 perces meccsen. A kazah is eddigi pályafutása legjobb eredményét érte el Grand Slam-tornán.

A legjobb tíz között még sosem szerepelt a világranglistán, viszont ez volt a nyolcadik alkalom, amikor legyőzött egy top 10-es ellenfelet.

A WTA sorozatban ez lesz a kilencedik fináléja Ribakinának, eddigi mérlege két győzelem és hat vereség. Jelena Ribakina egyébként 2018 óta versenyez kazah színekben, addig szülőhazáját, Oroszországot képviselte, ám más orosz és ukrán teniszezőhöz hasonlóan országot váltott, Kazahsztán szövetsége ugyanis megítélésük jobban támogatja a játékosokat.

Halepnek megszakadt a 12 mérkőzésből álló győzelmi sorozata a füves pályás Grand Slam-tornán. A három éve aratott sikere után 2020-ban elmaradt a viadal, tavaly pedig sérülés miatt nem indult.

Női elődöntők, Wimbledon

Ribakina (kazah, 17.)-Halep (román, 16.) 6:3, 6:3
Dzsabúr (tunéziai, 3.)-Maria (német) 6:2, 3:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik