Sport

Udvardy Luca remekelt a wimbledoni tenisztornán

Orhan Çiçek / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Orhan Çiçek / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A hetedik kiemelt Udvardy Luca bejutott a második fordulóba a juniorok versenyében vasárnap a wimbledoni teniszbajnokságon.

Kapcsolódó
A puhány és a zsarnok – Cicipasz szerint Kyrgios terrorizálta őt
Az ausztrál teniszező szerint görög ellenfele egyszerűen rossz vesztes.

A korosztályos torna egyetlen magyarja – aki májusban a második fordulóig jutott a Roland Garros leány tornáján – vasárnap a hazai közönség előtt szereplő Daniela Pianival találkozott, és 6:2-vel 26 perc alatt előnybe került. A következő játszmát ugyanilyen eredménnyel a brit teniszező nyerte, a döntő szettben ugyancsak 6:2-re Udvardy bizonyult jobbnak, így a másfél órás mérkőzés megnyerésével továbbjutott.

A 16 éves Udvardy tavaly már bemutatkozott a felnőtt mezőnyben, amikor a budapesti WTA-viadalon párosban pályára lépett Drahota-Szabó Dorka oldalán.

Wimbledon, lány egyes, 1. forduló, a 32 közé jutásért

Udvardy Luca (7.)-Daniela Piani (brit) 6:2, 2:6, 6:2

Udvardy Luca nővére, a 23 éves Panna a felnőtt mezőnyben a második fordulóig jutott a londoni Grand Slam-tornán. Ami jó hír, hogy ő és Gálfi Dalma is felkerült a július 9-én kezdődő Hungarian Grand Prix WTA Tour-verseny főtáblájára.

Ezzel az is eldőlt, hogy Jani Réka szabadkártyával selejtező nélkül kezd a 32-es mezőnyben a Római Teniszakadémián. A másik szabadkártyát Szabanin Natália kapja és jó az esélye Babos Timeának, hogy ő is el tud indulni így – írta a verseny közösségi oldala.

Nagyon erős lesz a párosok mezőnye is: többek között a kétszeres Grand Slam-győztes Csang Suaj is nevezett. Bondár Anna és Udvardy Panna már biztos ott van a 16-os táblán, de beférhet még Babos Timea és Stollár Fanny – ők együtt neveztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik