Sport

Mint derült égből a villámcsapás – tényleg kizárták a Vardar kézicsapatát

AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Az északmacedón sajtó már megszellőztette, az Európai Kézilabda Szövetség pedig csütörtökön hivatalos közleményben is megerősítette, a HC Vardar férfi kézilabdacsapatát kizárták a 2022-23-as európai kupaküzdelmekből.

„Az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottsága június 17-i, pénteki ülésén úgy döntött, hogy a HC Vardar 1961 a 2022-23-as szezonban nem teljesítette az EHF európai kupaküzdelmeiben való induláshoz szükséges feltételeket” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Két kézilabdázót is elvinne a CSM a Győri ETO-tól, csak még fizetni nem tud
Crina Pintea és Laura Glauser egyelőre még nem írt alá.

Eszerint ugyan az EHF mindent megtett, hogy szóban és írásban is egyeztessen az északmacedón klub vezetőivel, ám sajnos a Vardar képviselői nem tartották tiszteletben a dátumokat, helyette

a késések vagy a válaszadás hiányának stratégiáját választották.

Az EHF több mint két éve próbálta megoldani a néhány játékos kifizetetlen követelései miatt felmerült a problémákat, sikertelenül.

Kapcsolódó
Egy étrend-kiegészítő tette tönkre az életét, autógyárban dolgozik a kézilabdázó
Pályafutása csúcsán beütött a krach, doppingolás miatt két évre eltiltották a svéd játékost.

A végrehajtó bizottság szerint mivel a klub nem teljesítette a megállapodásban foglaltakat, az adósságok törlesztése nem folytatódott a megfelelő ütemben, ezzel nem teljesítette a kuparészvétel feltételeit.

„A szövetség nagyon sajnálja, hogy ilyen lépésre volt szükség, és hangsúlyozza, hogy ez a döntés nem állt érdekében” – írta.

Mihajlo Mihajlovski, a Vardar és a SEHA Liga elnöke, illetve az északmacedón szövetség alelnöke szerint az EHF érvelése téves, és jogorvoslathoz folyamodik.

„Macedóniában nem folyik bírósági eljárás, és ha a Vardar tartozna valakinek, akkor abban az ügyben a szkopjei bíróság lenne illetékes.

Ez mindannyiunk számára olyan, mint derült égből a villámcsapás

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik