Sport

„Ez a vereség a mi hibánk, sajnálom” – nem keres kifogásokat a veszprémi kézis

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint Blaz Blagotinsek piros lapja volt a fordulópont a lengyel Lomza Vive Kielcével szemben 37-35-re elveszített elődöntőben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjén.

A második félidő nehéz volt, főleg a piros lapot követően. Úgy érzem, ez volt a fordulópont, ráadásul nem volt szerencsénk a ziccerekkel, illetve a technikai hibákból kapott gólokkal

– nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón a szerb tréner. A szlovén beállót, Blagotinseket a 35. percben, 20-19-es veszprémi vezetésnél zárták ki.

Kapcsolódó
Leblokkolt a második félidőben, bronzéremért játszhat a Veszprém a BL-ben
A magyar csapat 18-16-ra vezetett a szünetben, de aztán 37-35-re elveszítette a Kielce elleni párharcot. A cél innentől a harmadik hely.

Ilic hozzátette, a szünet után szinte folyamatosan eggyel kevesebb játékosa volt a pályán, és döntötte el a meccset, bár a kiállításokat nem véleményezte, mert nem látta mindegyik szabálytalanságot. Szerinte a védekezés egy ideig jól működött, mert bizonyos helyzetekben nyomás alá helyezték a Kielce támadóit, de Blagotinsek végleges kiállítása után elveszítették a hatos védőfaluk korábbi minőségét.

Az első félidőben a Veszprém három góllal is vezetett, a szünetben pedig 18-16 volt az állás a javára.

A Kielce vezetőedzője, Talant Dujshebaev megjegyezte, már az első felvonást sem érezte rossznak, de több ziccert is elrontottak, mint a későbbiekben, illetve a kapusaik csak öt védést mutattak be a nyolc veszprémivel szemben, ez volt a különbség.

A második félidőben aztán Andreas Wolff is több fontos védést mutatott be, ez erőt adott, megváltoztatta a meccset, és ez volt a sikerünk kulcsa

– nyilatkozta a kirgiz származású spanyol edző.

A beálló Sipos Adrián szerint kizárólag a Telekom Veszprém hibája, hogy kikapott.

„Az ő játékuk javult, támadásban pontosabbak voltak, mi viszont sokkal-sokkal rosszabbul játszottunk, mint ahogy szerettünk volna, illetve ahogy megbeszéltük. A második félidőre nagyon jól jöttek ki a lengyelek, nagyon taktikusan játszottak, nem gyorsították a játékot, csak akkor, amikor kellett” – nyilatkozta a lefújás után Sipos Adrián az MTI-nek.

Mint mondta, a szünet után némileg szétesően játszottak, elkezdtek kapkodni, amikor ellenfelük kezdte uralni a meccset.

Nagyon sok kiállításunk és nagyon sok technikai hibánk volt, ami hátráltatta a csapatot. A második félidőben nem a saját játékunkat játszottuk, úgyhogy szerintem ez a vereség csak és kizárólag a mi hibánk, nagyon sajnálom

– közölte a védekezőspecialista.

Kapcsolódó
Eldőlt, ki lesz a Veszprémet legyőző Kielce ellenfele a BL-döntőben
Négy gól döntött a második kölni elődöntőben.

A veszprémieket nyolc alkalommal sújtották kiállítással a bírók. Sipos szerint játékstílusban alkalmazkodniuk kellett volna a játékvezetői felfogáshoz, de a legnagyobb hibának azt nevezte, hogy belementek abba a játékba, amit a lengyelek akartak.

Ligetvári Patrik kifejtette, arra készültek, hogy minél nagyobb tempót diktáljanak, minél inkább átrohanjanak ellenfelükön, és ez nagyon jól működött az első felvonásban.

Ezt próbáltuk folytatni a második félidőben is, de támadásban és védekezésben is túlságosan sokat hibáztunk. Ezt a Kielce kihasználta, ezzel nyerte meg a mérkőzést, a végén már nem volt időnk fordítani

– vélekedett.

A Siposhoz hasonlóan az első kölni négyes döntőjén szereplő Ligetvári hozzátette, teljesen más itt a hangulat, ennyi ember előtt játszani különleges élmény. „Nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak, hogy pénzt, időt, energiát fordítottak arra, hogy elkísérjenek minket. Vasárnap mindent megteszünk, hogy győzelemmel és éremmel zárjuk a szezont” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik