Sport

Eldőlt, ki lesz a Veszprémet legyőző Kielce ellenfele a BL-döntőben

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A lengyel Kielce után a címvédő Barcelona jutott döntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel 34-30-ra legyőzte a német THW Kielt szombaton a kölni négyes döntő második elődöntőjében.

A Barcelona az első számú európai kupasorozat legeredményesebb csapata, eddig tíz győzelem és további öt döntős szereplés a mérlege, vagyis a vasárnapi lesz a 16. fináléja.

A katalánok a 18. percben vezettek először (10-9), addig felváltva estek a gólok. Az irányító Sander Sagosent és a beálló Hendrik Pekelert sérülés miatt nélkülöző németek a folytatásban is jól tartották magukat, az első félidőben a címvédő mindössze egyszer, az utolsó percben tudott két találattal ellépni.

Kapcsolódó
Leblokkolt a második félidőben, bronzéremért játszhat a Veszprém a BL-ben
A magyar csapat 18-16-ra vezetett a szünetben, de aztán 37-35-re elveszítette a Kielce elleni párharcot. A cél innentől a harmadik hely.

A második felvonás meghozta a fordulatot, a Barcelona előbb 26-23-as előnybe került, majd egy 8-3-as sorozattal eldöntötte a meccset. A mezőny legjobbja a spanyolokat erősítő Aleix Gómez volt, aki 13 lövésből 12 gólt szerzett, a túloldalon Patrick Wiencek hétszer, Harald Reinkind hatszor talált be.

A férfi BL-ben 2010 óta rendeznek négyes döntőt, de Kölnben még egyetlen csapatnak sem jött összes a címvédés. Amennyiben vasárnap győz, a Barcelona lesz az első, amelynek ez sikerül. A Lomza Vive Kielce másodszor jutott a döntőbe, az elsőt 2016-ban megnyerte a Veszprém ellen.

A bronzéremért a THW Kiel ellenfele a Telekom Veszprém lesz, a két csapat eddigi egymás elleni mérlege egy döntetlen mellett 11-11 győzelem.

Bajnokok Ligája-elődöntő

Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 34-30 (19-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik