Sport

Történelmi világbajnoki címet nyertek a magyar aerobikosok

matsz.hu
matsz.hu

A sportág történetében először nyerte meg a csapatversenyt a magyar válogatott az aerobik-világbajnokságon, számolt be róla a Magyar Torna Szövetség a hivatalos oldalán. Az idei eseményt a portugáliai Guimaraesben rendezik.

A szövetség tájékoztatása szerint pénteken zárultak a selejtezők, ahol a vegyespárosok, a csoport és a férfi egyéni versenyszámok résztvevői voltak érdekeltek. A vegyespárosoknál a Bali Dániel, Mazács Fanni páros 20.150 ponttal első helyen jutott a fináléba, a Fejér Fruzsina, Poscher Bálint alkotta kettős 16.250 ponttal fejezte be a viadalt. A kvalifikáció végén a csoportok jöttek, a Bali Dániel, Mazács Fanni, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Szőllősi Panna alkotta alakulat 19.883 egységgel a második helyen zárt, és készülhet a fináléra.

A selejtezőben elért eredmények alapján hirdették ki aztán a csapatsorrendet is, amelyben Magyarország végül világbajnok lett megelőzve az olasz és a román nemzeti csapatot.

Világbajnoki címet nyert a magyar trió is: a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs alkotta hármas 20,277 ponttal érdemelte ki az aranyérmet. Legutóbb húsz évvel ezelőtt szerzett vb-aranyat magyar trió, akkor Katus Tamás, Katus Attila, Szentgyörgyi Rómeó összetételben.

Hogy mit jelent ez a cím nekem? Azt hiszem, az egyik leggazdagabb ezüstérem-gyűjteménnyel rendelkezem a sportágban. Nagyon vágytam erre. Nagyon boldog vagyok, azt hiszem, így kerek a mi történetünk, nem hiszem, hogy még a következő világbajnokságon is indulni fogunk. Csak meglett ez is

– idézi a magyar szövetség oldala Bali Dánielt.

A pénteki versenynap zárásaként a stepaerobikosoknál az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású csapat 16.850 ponttal világbajnoki bronzérmet szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik