Sport vizes vb 2022

A titánok harca – Milák és Dressel vb-csatáját nagyon várja a világ

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP
Caeleb Dressel másodszor is megvédené világbajnoki címét 100 méteres pillangóúszásban, és akkor ő lenne a táv világcsúcstartója és regnáló olimpiai aranyérmese is. Azonban nem annyira egyértelmű a győzelme, tavaly Tokióban 49.45 másodperces világcsúcsot kellett úsznia, hogy legyőzze nagy riválisát, Milák Kristófot.

A titánok harca – ezzel az alcímmel vezette fel az egy hét múlva, június 24-én esedékes párharcot a Swimswam.com portál.

Kapcsolódó
Sztárúszók döntöttek úgy, hogy nem jönnek Budapestre
Nem ritka, hogy egy olimpiát követő világbajnokságon foghíjas a mezőny.

Dressel 2017 óta a versenyszám legjobbja, de a 200-on világcsúcstartó és olimpiai bajnok Milák tavaly az utolsó 25 méteren majdnem meglepte az amerikait. A magyar klasszis 49.68-cal csapott célba, ezzel ő minden idők második leggyorsabbja ezen a távon – a képzeletbeli dobogón még egy igazi legenda, Michael Phelps áll, aki a pályafutása legjobbjaként 49.82 másodpercet úszott.

Amiben az amerikai bízhat, hogy a férfi 4 x 100-as vegyesváltóban már úszott 49.03-at is, ami iszonyatos idő, kérdés, hogy képes lesz-e hasonlóra.

A portál szerint a dobogóra eséllyel pályázik a svájci Noe Ponti, aki az olimpián bronzérmet szerzett, március óta hét alkalommal úszott 51 másodpercen belül, és jó úton halad egy nagyszerű budapesti teljesítmény felé.

Az amerikai Michael Andrew a világ egyik legsokoldalúbb úszója, aki leginkább vegyes távokon bizonyított eddig. Ugyanakkor tavaly 50.80 másodperccel megúszta élete legjobbját, idén pedig 50.88-at repesztett a válogatón.

A brit James Guy korábban szerzett egy vb- és két Eb-bronzét a távon, de Tokióban kihagyta a távot, hogy jobban összpontosítson a váltókra. Öt éve úszta élete legjobbját (50,67), de tavaly a mix váltóban 50.00-val járult hozzá az aranyéremhez, míg a férfi vegyesváltó ezüstérmekor 50.27-et úszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik