Sport

A visszavonuló Lazarov: Hívtak a magyar válogatottba, de árulásnak éreztem volna

MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP
MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP

42 évesen búcsút intett a profi játékos pályafutásának Kiril Lazarov, minden idők egyik legjobb kézilabdázója. Másfél éve már ő hazája, Észak-Macedónia válogatottjának szövetségi kapitánya, ám mellette még játszott a francia Nantesban, az utolsó meccse a PSG ellen elveszített Francia Kupa-döntő volt.

Lazarov több sztárcsapatban is játszott, a többi közt Veszprémben és Barcelonában is, volt bajnok hazájában, Horvátországban és Magyarországon is, a Barcával nyert Bajnokok Ligáját. A nemzetközi kupasorozatokban 1596 gólt szerzett, míg a válogatottban 208 találkozón 1443-szor volt eredménye.

Kapcsolódó
„Ez nem a vég, csak egy búcsú” – visszavonul minden idők egyik legjobb kézilabdázója
Másfél éve már szövetségi kapitány, de csak most int búcsút az aktív játéknak Kiril Lazarov.

A visszavonulásáról a világ több országában írtak (mi is szenteltünk karrierjének egy nagyobb anyagot), a Mundo Deportivo pedig karrierje fontos pillanatairól kérdezgette. Az egyik válaszból kiderült, hogy amikor Horvátországban, majd Magyarországon légióskodott, akkor a helyi szövetségek megkeresték a honosítás lehetőségével:

Nem éreztem, márpedig, ha valamiért nem lelkesedsz, nem vagy motivált, akkor ne csináld. Tudom, hogy érmeket nyertem volna azokkal a csapatokkal, de árulásnak éreztem volna a hazámmal szemben

– adott egyértelmű indoklást Lazarov, akinek így pályafutása során a legjobb válogatott eredménye a 2012-es Európa-bajnoki ötödik hely. Azon a tornán egyébként ő lett a gólkirály, hát találkozón 61-szer volt eredményes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik