Sport vizes vb 2022

„Senki nem szokta összefosni magát” – Csernus doktor kanalazta össze a vb-re készülő magyar úszót

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI
Kéz- és szemműtét, covid és posztcovid – megjárta a hadak útját tavasszal Bohus Richárd, Csernus doktor azonban összekanalazta a budapesti világbajnokság előtt a DIGI Sport híradójának nyilatkozó vb-bronzérmes úszót.

„Kezdődött a kézműtéttel, aztán a szememet is megcsináltattam, aztán jött a covid, aztán a posztcovid – ez elég nehéz volt, nem is nagyon éreztem magamban a motivációt, meg azt, hogy lejöjjek edzésre, és kiadjak magamból mindent. Aztán sikerült ezt Csernus doktorral egy kicsit összekanalazni, egy kicsit rálépett a lábamra, aztán összeszedtem magam” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Bohus Richárd.

Kapcsolódó
Hat amerikai úszó is öngyilkosságot tervezett a sztáredző zaklatása miatt
Az olimpiai bajnokokat nevelő Teri McKeever úszóedzőt fizetett szabadságra küldte a kaliforniai egyetem.

De a felkészülés véghajrája sem könnyű a BVSC úszója szerint. „Ilyenkor az embernek az érzelmei meg a teste is furán érzi magát, a nagy terhelésből visszaveszünk, és egy kicsit kaotikus a helyzet.

Ez szépen majd el kezd kiegyenesedni, és jobb lesz majd a vb-hez közeledve, de ilyenkor azért elég szarul szokott esni az edzés

– nevetett fel az úszó.

Jólesett viszont számára az a pillanat, amikor a 2017-es vb-n harmadikként célba csapott a 4×100-as gyorsváltóval; a 29 éves úszó most is szeretne a négyes utolsó embere lenne.

„Neki az egy erőssége, ahogy vált, és ahogy abból felveszi a sebességet” – mondta Nagy Péter úszóedző. „Azt pedzegeti, hogy szeretne negyedikként úszni, ez egyszer már bejött 2017-ben. Nyilván nem 100 százalék, hogy ha megint ott megy, akkor megint olyat fog úszni – ez majd a kapitány döntése lesz, hogy kit hová szeretne tenni.”

A most rajthoz álló váltó az olimpián ötödik lett, és Bohuson kívül Németh Nándor, Szabó Szebasztián és Milák Kristóf voltak a tagjai.

„Tokióban látszódott, hogy mindenki meg van egy kicsit szeppenve, hiszen ez volt a többiek első olimpiája, tudom pontosan, az milyen, az ember csak néz össze-vissza, hogy úristen, ilyen egy olimpia?. Változatos a váltó minden szempontból, de szerintem ez egy nagyon jó csapat, mindenkinek jó kiállása van, mindenki oda tudja magát tenni, senki nem szokta összefosni magát a versenyszámok előtt” – mosolyodott el ismét Bohus, majd hozzátette. „Nem lesz probléma, egyedül a váltásokat kell majd gyakorolni.”

A békéscsabai születésű sportoló fő száma most a 4×100-as gyorsváltó lesz, de 50 háton is elindul.

„Leússza az ember, csukott szemmel, egy levegővel, aztán lesz, ami lesz. Ha rosszul jön egy hullám, ha rosszul fúj a szél, akkor már sajnos az egész csődbe mehet, és rosszul sikerülhet. De lehet, hogy egy nagyon jó úszásnak köszönhetően akár a döntőbe is be tudok csúszni.”

A 4×100-as gyorsváltó a jövő szombati nyitónapon kezd, míg az 50 hát küzdelmeit egy héttel később rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik