Sport

Drámai csatában alakult ki a kézilabda Final Four mezőnye

Sascha Klahn / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sascha Klahn / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Telekom Veszprém mellett a címvédő Barcelona, a lengyel Kielce és a német THW Kiel jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

A Kielce még szerdán jutott tovább, miután otthon 30-22-re legyőzte a Montpellier csapatát és kettős győzelemmel búcsúztatta a franciákat. Csütörtökön előbb a Barcelona járt el ugyanígy a Flensburg ellen, az idegenbeli 33-29-es siker után otthon 27-24-re verte a németeket.

Kapcsolódó
A meccs közben fejbe rúgott kézilabdázó életéért küzdöttek
Andrei Mihalcea hordágyon hagyta el a pályát, majd mentőhelikopterrel még egy másik kórházba is átszállították. Már túl van a nehezén.

A négy elődöntő legnagyobb csatáját a francia PSG és a német Kiel vívta, a felek már egy hete, Párizsban is óriási csatában végeztek 30-30-as döntetlenre. Akkor a hazaiak csak egyszer, 1-0-nál vezettek. A csütörtöki visszavágón éppen fordított volt a helyzet, a PSG az első félidőben nagyszerűen játszott, többször is vezetett három góllal.

Ráadásul a hazaiak kulcsemberüket veszítették el a 25. percben a védekezés kulcsszereplője, Hendrik Pekeler ugyanis fájdalmas arccal fogta meg a jobb bokáját, és Achilles-ín-sérülés gyanúja miatt be is fejezte a mérkőzést – de lehet, az egész szezont is.

Kapcsolódó
Sikított a fájdalomtól, súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett az ETO leendő átlövője
Line Haugsted nyolc gólt szerzett, de kiválásával a Viborg elbukta a bajnoki elődöntőt.

A szünetben 19-17 volt az állás a franciáknak, azonban a hazaiak gyorsan egyenlítettek Magnus Landin révén (19-19), a 37. percben Sander Sagosen gólja pedig azt jelentette, először vezetett a Kiel (21-20). Sőt, a hétgólos Magnus Landin és a hatgólos Harald Reinkind vezérletével a 43. percben már három, volt az előny (26-23).

A PSG azonban nem hagyta magát, és a hajrá izgalmasan alakult: 32-31-nél Niklas Landin védését követően Steffen Weinhold betalált (33-31), a másik oldalon Luka Karabatic faragott a hátrányon (33-32).

A Kiel időt kért, de nagyon gyorsan elveszítette a labdát, így a PSG-nek még maradt volna ideje egyenlíteni. Márpedig az idei szezonban még érvényben lévő idegenbeli gólok szabálya miatt döntetlennel tovább is jutott volna (noha a hazai közvetítésből úgy tűnt, ezzel a kommentátor nem volt tisztában), de csak egy szabaddobásig jutott.

Az utolsó négy másodpercre időt kértek a vendégek, de a magyarok által az Eb óta is túl jól ismert Luc Steins lövését Niklas Landin hárította – és kezdődhetett a nagy THW-buli.

Ez fantasztikus. Nagy álom volt visszatérni Kölnbe, különösen, hogy ismét nézők előtt játszhatunk. Ez egyszerűen fantasztikus

lelkendezett Szilágyi Viktor, a Kiel ügyvezető igazgatója.

A négyes döntőbe tehát a Veszprém, a Kielce, a Barca és a Kiel jutott be, a sorsolást jövő kedden tartják, az elődöntőkre június 18-án, a helyosztókra pedig 19-én kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik