Sport

Polgár Zsuzsa: Sajnálom, hogy Rapport Richárd nem kapott kellő anyagi támogatást a hazájától

Földi Imre / MTI
Földi Imre / MTI

Zsenijét veszítheti a magyar sakk, miután Rapport Richárd, a világranglista ötödik helyezettje visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott egy szerb származású romániai milliárdostól.

Kapcsolódó
Román színekben folytathatja Rapport Richárd, a világ ötödik legjobb sakkozója
Édesapja által megerősített információnk szerint egy szerb származású romániai milliárdostól visszutasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott minden idők legkomplexebb magyar játékosa, zsenijét veszítheti a magyar sakk.

Szabó László, a magyar szövetség elnöke a hétvégén azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen megéri Rapport döntését, mert „neki pénzt kell keresnie, és meg kell terveznie, hol és kivel játszik”. Szabó azt is hozzátette, a szövetség célja, hogy Rapportot megtartsák, és keresik a megfelelő megoldást.

Kapcsolódó
„A fiamat leginkább Rockyhoz hasonlítanám. De ez nem normális”
Interjú Rapport Tamással, akivel fiának, Richárdnak, a világ ötödik legjobb sakkozójának a karrierje kapcsán a többi között a nevelésről, az apa-fiú kapcsolat nehézségeiről, a magyar oktatási rendszer hibáiról és magyar sakk nimbuszának zuhanásáról is beszélgettünk.

Az ügyben megszólalt Polgár Zsuzsa nemzetközi sakknagymester is, aki azt írta, örül annak, hogy Rapportnak és a feleségének jobb esélye adódik majd a világbajnoki cím megszerzésére.

„Magyarként azonban sajnálom, hogy nem kapott kellő anyagi támogatást a hazájától. Ő egy briliáns játékos, és a lehető legjobbat kívánom neki” – írta Polgár Zsuzsa a Twitteren, amit a 444 szúrt ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik