Sport

A csarnok neki énekelt, sírva búcsúzott a visszavonuló Kovács Anna

Pénteken 28-25-re nyert Debrecenben a Győr, így bár a Ferencvárossal azonos pontszámmal végzett, de jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyerte a női kézilabda NB I-t. Különleges meccs volt ez a bronzérmes DVSC játékosa, Kovács Anna számára, most búcsúztak el ugyanis az ötvenszeres válogatott jobbátlövőtől, aki már hónapokkal korábban bejelentette, hogy makacs térdsérülése miatt visszavonul a szezon végén.

Nem tudtam, hogy milyen érzések fognak kavarogni bennem, próbáltam a meccsre koncentrálni, de ez egy kicsit sírósabbra sikeredett, mint gondoltam

– mondta az M4-nek a 30 éves Kovács, aki szerint bár akadtak hullámvölgyek a karrierjében, összességében boldogan tekint vissza a pályafutására. „Amelyik csapatban megfordultam, ott mind a pályán, mind azon kívül rengeteget tanultam nemcsak a kézilabdáról, hanem az életről is” – tette hozzá.

A szurkolók egy transzparensen mondtak köszönetet a játékosnak, akinek elénekelték a Nélküled című dalt is.

Kovács korábban a Békéscsaba, az Érd és a Dunaújváros színeiben is szerepelt, utóbbival 2016-ban megnyerte az EHF Kupát. A válogatottban 2011 és 2019 között 147 gólt szerzett, játszott a 2016-os és a 2018-as Európa-, valamint a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik