Sport

A meccs közben fejbe rúgott kézilabdázó életéért küzdöttek

Instagram
Instagram

Szerdán játszották az utolsó fordulót a román férfi kézilabda-bajnokságban, a Steaua Bukarest és a Nagybánya összecsapása pedig dobogós helyekről döntött. Végül a nagybányaiak nyertek 29-27-re, így megszerezték a második helyet, míg a Bukarest ötödikként zárt.

A találkozó során volt egy horrorsérülés: a 40. percben Calin Cabut ugrott fel egy dobáshoz, ám megbillent a levegőben, esés közben pedig fejbe rúgta Andrei Mihalceát.

A 34 éves játékos ájultan esett össze, percekig nem lélegzett, ám gyorsan a segítségére siettek. Hordágyon hagyta el a pályát, kórházba szállították Segesváron (ott játszották a meccset), az intenzív osztályon pedig stabilizálták az állapotát, majd mentőhelikopterrel Marosvásárhelyre vitték és ott folytatódott a kezelése.

Több, mint tíz éve vagyok a szakmában, de ilyen komoly esetet még nem láttam. Nem lélegzett és csupa vér volt. Szívmasszázst alkalmaztunk, két perc múlva adott csak életjeleket. Már fel voltam készülve a legrosszabbra…

mondta az egyik mentésben részt vevő a gsp.ro-nak.

A csütörtöki hírek szerint Mihalcea túl van a nehezén, a vizsgálatok szerint nem szenvedett agykárosodást abban a két percben, amíg nem lélegzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik