Sport

Pontozással kapott ki a világ legjobbjának tartott mexikói bokszlegenda

AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az orosz Dmitrij Bivol egyhangú pontozással győzött Saúl „Canelo” Álvarez ellen a WBA félnehézsúlyú címmeccsén Las Vegasban.

A fogadóirodák oddsai alapján a korábban nagyváltó-, közép-, nagyközép és félnehézsúlyban is világbajnok Álvarez számított az esélyesebbnek, aki profi pályafutása hatvan meccséből ötvenhetet megnyert.

A Profiboksz beszámolója alapján a címvédő Bivol kidolgozott taktikával lépett ringbe, és elsőkezes egyenesei révén távol tudta tartani magától a nála tíz centivel alacsonyabb Álvarezt, ha pedig a mexikói mégis elég közel került, akkor jól védekezett.

Álvarez próbált váltani, de nem tudta zavarba hozni ellenfelét, és ez láthatóan frusztrálta.

A 12 menet után a pontozók végül, ha szorosan is (115-113, 115-113, 115-113), de egyhangúan Bivolt hozták ki győztesnek, aki jóval több ütést indított (710-495),  és majdnem kétszer annyiszor talált is (152-84).

Bivolnak ezzel továbbra is tökéletes a mérlege (20 meccs, 20 győzelem), Álvarez pedig 57 győzelme és 2 döntetlenje mellé a második vereségét gyűjtötte be, és a súlycsoportoktól független ranglistán, ahol eddig ő állt az élen, visszacsúszott a negyedik helyre, Tyson Fury, Bivol és Gennagyij Golovkin mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik