Sport

Darányi Zsoltot egy igazi bokszlegenda készíti fel a címmérkőzésére

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Május 7-én Flavio Michel ellen lép szorítóba Darányi Zsolt, a Kanadában élő magyar profi bunyós a helyi váltósúlyú bajnoki címet célozza meg.

Kapcsolódó
Muhammad Ali unokája nehéz utat választott, de egyre keményebben beleáll
Nico Ali Walsh minden mérkőzését óriási felhajtás követi családi öröksége miatt, őt azonban nem roppantja össze a rá nehezedő teher, egyelőre büszkén vállalja azt és KO-győzelmekkel menetel előre.

Darányi 2014-ben mutatkozott be a profik között és első 15 mérkőzését megnyerte. 2019-ben azonban a húga halála miatt ideiglenesen befejezte a sportot és csak 2020 végén tért vissza, amikor pontozásos vereséget szenvedett az amerikai Benjamin Whitakertől.

Legutóbb egy hónapja, április 2-án lépett szorítóba, és a pomonai mérkőzésen a 4. menetben KO-val állította meg a mexikói Martin Angel Martinez Perezt.

Sokat fejlődött, köszönhetően annak, hogy 2021-től a világhírű Lennox Lewis, Szöul olimpiai bajnoka, a korábbi WBC-, WBA-, IBF- és IBO-bajnok profi bokszoló iránytja az edzéseit.

Darányi egy interjúban elmondta, Lewis segítségével magasabb szintre emelkedett a bunyója.

Tavaly óta edzek vele, és nagyon sokat tanultam tőle. Minden, amit mutat és tanít, az elképesztő, a legkisebb dolgoktól a nagyobbakig sokat tanulok tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik