Sport lineup

Könyöktöréssel folytatódott az NBA legdurvább párharca

Twitter.com/BleacherReport/
Twitter.com/BleacherReport/

A Memphis Grizzlies és a Boston Celtics is javított az elvesztett első mérkőzése után és hazai pályán egyenlíteni tudott az NBA főcsoport-elődöntőjében.

A Grizzlies legnagyobb sztárja, a szezon legtöbbet fejlődött játékosává választott Ja Morant parádés játékával verte a Golden State Warriorst. Morant 47 pontot, illetve 8-8 lepattanót és gólpasszt ért el, továbbá ő dobta csapata utolsó 15 pontját, erre legutóbb LeBron James volt képes a rájátszásban még 2007-ben a Cleveland színeiben.

A memphisi Dillon Brooksot a harmadik percben kiállították, miután durván szabálytalankodott Gary Paytonnal szemben, akinek, mint később kiderült, eltörött a bal könyöke.

Steve Kerr, a kaliforniaiak edzője keserűen annyit mondott, hogy Brooks megsértette a liga írt és íratlan szabályait.

„Gary nagy nehezen beverekedte magát a csapatba, keményen hajtott az egész szezonban, erre jön egy alattomos ellenfél, aki hátulról a levegőben fejbe vágja. Van egy erkölcsi kódexünk, mely szerint senkinek nem kockáztatjuk a pályafutását. Ráadásul Draymond Greennek az öltözőben össze kellett varrni a szemöldökét, mert őt is lekönyökölték” – fejtette ki a tréner, akinek együttese 38 triplakísérletből csak hétszer talált be.

Green volt egyébként az, akit a párharc első meccsén kiállítottak, mert a mezénél fogva rántotta le Brandon Clarke-ot.

A nap másik mérkőzése kevés izgalmat hozott, a Celtics ugyanis nagyon simán, 23 ponttal legyőzte a címvédő Milwaukee Bucksot. A 18-3-mal kezdő és a nyitónegyedben már 25 ponttal vezető Bostonban Jaylen Brown 30 ponttal vitte a prímet. A túloldalon a Bucks ásza, Jannisz Antetokunmpo 28 ponttal zárt, de az első félidőben 12 mezőnykísérletéből csak kettő ért célba.

eredmények, főcsoport-elődöntő, 2. mérkőzések:

Nyugati főcsoport:
Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 106-101
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1

 

Keleti főcsoport:
Boston Celtics – Milwaukee Bucks 109-86
Az állás: 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik