Sport lineup

LeBron James történelmi meccse ellenére is kikapott a Lakers

KeShawn Ennis / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
KeShawn Ennis / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

LeBron James minden idők második legeredményesebb játékosa lett az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), miután az alapszakasz szombati játéknapján 38 pontot szerezve lehagyta a legendás Karl Malone-t.

A Los Angeles Lakers játékosa eddigi karrierje alatt 36 947 pontot szerzett, aminél csak Kareem Abdul-Jabbar (38 387 pont) ért el többet.

Karl Malone (36 928) az örökrangsor harmadik helyén áll, a negyedik pedig a 2020 januárjában elhunyt Kobe Bryant (33 643).

Megtisztelő nekem, a szülővárosomnak, a családomnak és a barátaimnak is, hogy ilyen állomásai vannak ennek az elképesztő utazásnak. Pontosan ezért is csinálom

nyilatkozta a 37 éves játékos, aki szerint már az is nagy dolog, hogy ilyen régóta a ligában lehet és olyan játékosokkal emlegetik együtt, mint Malone.

A Lakers ugyanakkor nem tudta győzelemmel megünnepelni ezt a különleges teljesítményt, a csapat ugyanis három negyed után még hat ponttal vezetett Washingtonban, végül azonban nyolccal kikapott. Jamesnek a 38 pontja mellé volt tíz lepattanója és hat gólpassza is.

A Los Angeles Lakers jelenleg csak a kilencedik helyen áll a nyugati konferenciában, 30-41-es mutatóval. A legutóbbi tíz meccsén ez a hetedik veresége volt a csapatnak.

NBA, alapszakasz

Minnesota Timberwolves-Milwaukee Bucks 138-119
Charlotte Hornets-Dallas Mavericks 129-108
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons 113-109
Washington Wizards-Los Angeles Lakers 127-119

Ajánlott videó

Olvasói sztorik