Sport

24 éves korában meghalt a pályán összeesett szlovák jégkorongozó

Pénteken drámai esemény miatt félbeszakadt a Dornbirn és a Bratislava Capitals mérkőzése az osztrák jégkorongligában: a vendégek 24 éves játékosa, Boris Sádecky összeesett a jégen.

Kapcsolódó

A játékost azóta kórházban ápolták, de nem tudták megmenteni az életét: a halálhírt a pozsonyi klub szerdán jelentette be.

„Mély fájdalommal a szívünkben és sajnálattal jelentjük be játékosunk, Boris Sádecký halálát. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és a barátoknak. A családjával folytatott konzultációt követően egyelőre nem adunk ki további információkat. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a család magánéletét” – nyilatkozta Dusan Pasek klubigazgató a klub honlapján.

Sádecky 1997. április 20-án született Trencsénben, ott kezdett el jégkorongozni. Szerepelt a szlovák U18-as és U20-as válogatottban is. A Slovan színeiben a KHL-ben is játszott, az elmúlt három és fél évben ismét a Dukla Trencínben szerepelt. A nyáron szerződött a Bratislava Capitalshoz.

A 14 csapatos osztrák ligában a Bratislava Capitals a 10. helyen áll, míg a mezőny magyar résztvevője, a Fehérvár AV19 a második.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik