Sport

Hét meccslabdát elrontott, így is főtáblán a legjobb magyar női teniszező

Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Bondár Anna a selejtezőben aratott második győzelmével feljutott a főtáblára a madridi salakpályás tenisztorna 6,57 millió dollár (2,31 milliárd forint) összdíjazású női versenyében, írja az MTI.

A világranglistán elfoglalt 68. helyével a legjobb magyar női játékosnak számító Bondár kedden a kvalifikáció nyitókörében 6-0, 6-0-ra verte a Fülöp-szigeteki Alexandra Ealát (394.), majd szerdán a belga Greetje Minnen (79.) várt rá. A Hajdúszoboszló SE teniszezője 2-1-nél brékelt, előnyét végigvitte, és szettelőnybe került. A folytatásban a 11. kiemelt magyar három bréklabdát hárított, míg ellenfele kétszer is elbukta a szerváját,

ám 5-1-nél Bondár hat meccslabdát is elpuskázott fogadóként.

Ezután viszont adogatóként remekelt, és lezárta az 1 óra 36 perces mérkőzést.

A női mezőny másik két magyarja, Udvardy Panna és Gálfi Dalma kedden kiesett.

A férfiaknál az e heti, müncheni tornától lábsérülés miatt visszalépett Fucsovics Márton a főtáblán kezd Madridban.

A világelső visszalépett

Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A világelső Iga Swiatek visszalépett, a női sorozatot szervező WTA tájékoztatása szerint a 20 éves lengyel játékos vállsérülésre hivatkozva mondta le a részvételt a spanyol fővárosban, ahol pénteken egy selejtezős ellenféllel kezdett volna. A Roland Garros 2020-as bajnoka Stuttgartban sorozatban a negyedik tornagyőzelmét aratta vasárnap, erre legutóbb Serena Williams volt képes 2013-ban. A varsói teniszező már 30 meccset nyert idén, és 23 találkozó óta veretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik