Sport

Fury hat menet alatt lerendezte Whyte-ot

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Tyson Fury technikai KO-val nyert a hatodik menetben Dilian Whyte ellen a WBC nehézsúlyú vb-címmeccsén.

A meccset a londoni Wembley-ben rendezték, 94 ezer néző előtt, és Fury már az első menetben is aktívabb volt, majd a másodikban is ő irányított, a nála alacsonyabb Whyte pedig szenvedett, hogy megtalálja a kellő ütőtávot.

A negyedik menetben Whyte egy ízben keményen elkapta Furyt, de a kihívónak vigyáznia kellett, mert egy összefejelés következtében szétnyílt a bőr a jobb szeme fölött.

Az ötödik felvonásban Fury remekül kombinálta a testre és a fejre mért ütéseket, Whyte állta a sarat, de semmi jel nem mutatott arra, hogy lehet az esélye a győzelemre. Nem is lett, a hatodik menetben ugyanis Fury egy jobb felütéssel padlóra küldte ellenfelét, aki felállt ugyan, de a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

A 33 éves Fury 33 meccsén a 32. győzelmét aratta. A 35 éves Whyte új mérlege: 28 győzelem, 3 vereség.

„Dilian egy igazi harcos, és hiszem, hogy egyszer még világbajnok lesz. Ő az egyik legjobb, de balszerencséje volt, mert velem kellett bokszolnia. Nem egy középszerű nehézsúlyúval állt le bunyózni, hanem a földkerekség legjobbjával. Megígértem a feleségemnek, hogy a Deontay Wilder elleni meccsem lesz az utolsó, de aztán felajánlották, hogy a Wembley-ben léphetek ringbe, és tartoztam ennyivel a szurkolóknak. Micsoda pillanat a búcsúra” – nyilatkozta a Cigánykirály becenévre hallgató Fury, aki úgy tűnik, tartja magát az ígéretéhez, és visszavonul.

A szokásos éneklés sem maradhatott el:

Azért annyira nem csodálkoznánk, ha végül meggondolná magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik