Sport

Szilágyi Liliána: Eltűnt a félelem

Az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tavaly év végén azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy leírta: édesapja testileg, lelkileg, szexuálisan bántalmazta.

Kapcsolódó
Szilágyi Liliána: Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan
A magyar úszónő hosszú posztban írta le, miket élt át gyermekként.

A jelentős sajtóvisszhangot kiváltó kijelentés, és az azt követő óriási vihar, családi nyilatkozatháború két hónap után elcsendesedett. Szilágyi Liliána szombaton újra posztolt egyet, azonban sokkal vidámabb témában, és olybá tűnik, talán újrakezdte az úszást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liliana🦂 (@lilianaszilagyi) által megosztott bejegyzés

A még mindig csak 25 éves sportolónő úgy fogalmaz posztjában, „Az idei év a sportot, a megújulást, a fejlődést, mások segítését jelenti, ami azt gondolom, jelenleg mindennél fontosabb is az elmúlt napokban.”

Kiderült, már január 3-án, másfél év múltán ugrott először fejest a medencébe, majd hosszasan taglalja, milyen bizonytalansággal, kérdésekkel a fejében tette mindezt, mit is jelent majd neki az újbóli megtapasztalás.

Azt írja:

Lent maradtam a víz alatt, hogy körbenézzek. Minden ugyanolyan mint volt, a csempék, a pályaelválasztó kötelek, töretlenül biztonságot sugalltak. Mégis valami bennem máshogy reagált.
Másodpercekbe telt míg rájöttem, hogy mi változott: eltűnt a félelem, az állandó teljesítmény- és megfelelési kényszer, könnyebb lettem, szinte súlytalan, terhek nélkül lebegtem a víz felszínen és engedtem, hogy ez az érzés szétáradjon minden porcikámban. Megragadva a pillanatot kezdtem el tempózni, a víz, a terhek távolléte, a megtisztulás mind az új lehetőségek felé vezettek. Adtunk egymásnak egy új esélyt. Az első találkozó jól sikerült és torkomban dobogó szívvel, izgatottan várom a folytatást. Lássuk hova vezet ez a románc.

Hogy erről az emlékezetes újrakezdésről, annak tapasztalatairól miért csak két hónappal később, március 5-én posztolt, arra nem tért ki. Az viszont egy pár napos posztjából kiderült, hogy Győrbe költözött és ott próbálkozik meg újra a sporttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik