Sport

Elítélték a szlovák focidrukkert összeverő huligánokat

Már az előkészítő ülésen jogerős döntést hozott a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak a három férfinek az ügyében, akik rátámadtak a szlovák drukkerekre a 2019 szeptemberi magyar-szlovák focimeccs után.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint 1 év 4 hónap – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték a súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt bíróság elé állított elkövetőket. A verekedőket két évre eltiltották az MLSZ versenyrendszerében lévő meccsek látogatásától is.

A vádirat szerint 35 éves férfi és a 31 éves öccse, valamint egy 27 éves társuk is néző volt a budapesti Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen. A mérkőzés után szlovák szurkolók egy csoportja a IX. kerületi szálláshelye felé sétált, amikor a hotel közelében a magyar szurkolók egy csoportja – köztük a vádlottak – utolérte őket és rájuk támadt. A szlovák szurkolók a hotelbe menekültek.

A 35 éves támadó egy futva menekülő férfit üldözött, akit a hotel előtti lépcsőnél utolért, majd tarkón vágott. Két társa is futva üldözött egy szlovák férfit, a későbbi sértettet. Amikor a menekülő férfi a lépcsőhöz ért, az ott álló 35 éves férfi őt is megütötte, mire a drukker a földre esett.

A földön fekvő személyt ezután a másik két vádlott – ismeretlenül maradt társával – bántalmazta, megrúgta a fején, bordatájékán, combján, és meg is ütötte a földön fekvő férfit. A megvert szurkoló a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, egyebek mellett orr- és bordatörést szenvedett.

Az elkövetők beismerő vallomást tettek a mai előkészítő ülésen és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. A bíróság felfüggesztett börtönre ítélte a tettüket megbánó elkövetőket. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik