Sport

„Új útra léptünk, amiből a DVTK és a magyar hokisport is profitálhat”

Simon Dániel / dvtk.eu
Simon Dániel / dvtk.eu

Finn segítséggel teljesen a saját hokisok nevelésére áll át a DVTK Jegesmedvék, közölte a klub elnöke, Egri István.

A labdarúgás, kosárlabda, kézilabda hármas után 2021-ben a jégkorong is bekerült a sportakadémiák közé. Magyarországon 4 kiemelt akadémia működik, a fővárosi MAC és az UTE mellett Fehérváron és Miskolcon. A Jegesmedvék azonban itt nem dőltek hátra, a miskolci klub együttműködési megállapodást kötött az egyik legjobb finn utánpótlásműhellyel, az IFK Helsinkivel.

Egri István elnök szerint Finnország az egyik leghatékonyabb programmal rendelkezik, mivel az ötmilliós országból is világbajnok csapatokat állított ki. A három évre szóló együttműködés részeként a legtehetségesebb magyar hokisok és edzőik egyhetes tanulmányi útra mehetnek majd Helsinkibe, valamint a finn szakemberek is ellátogatnak a DVTK-hoz, hogy felmérjék a körülményeket.

„Célunk, hogy akadémiaként elit játékosokat neveljünk. Ebből klubunk és a magyar hokisport is profitál. Korábban mindent megnyertünk jó magyar játékosokkal és légiósokkal, amit Magyarországon meg lehet nyerni. Ez rengeteg pénzbe került. Most ráléptünk egy új útra,

a továbbiakban azt szeretnénk, ha mindig lenne a DVTK csapatának egy erős, saját nevelésű játékosokból álló magja.”

– mondta Egri, aki azt sem zárta ki, hogy finn játékosok érkezzenek majd Diósgyőrbe, ahogyan magyar tehetségek is mehetnek majd Helsinkibe.

Az együttműködés részeként az utánpótlás korú jégkorongozók számára úja kupaszerepléseket is jelent, mindjárt elsőként április 21-től április 24-ig a Vipassana DVTK Ice Hockey Cupon az U16-os korosztály tagaji vesznek részt. A tornán mind a négy magyar akadémiai csapat részt vesz, mellettük az IFK Helsinki, az osztrák bajnok Salzburg, a szlovák HC Kosice és a cseh Hvezda Praha vesz részt a rendezvényen.

Kiemelt képünkön Kimmo Sirviö (jobbra), a megállapodást összehozó Vipassana 13 ügynökség tulajdonosa és Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik