Sport lineup

Másnak egy karrier nem elég ehhez a csodagólhoz, ő már a másodikat szerzi a szezonban

A világ hokifanatikusai most Trevor Zegras legutóbbi gólján pörögnek. Az Anaheim Ducks mindössze 21 éves centere az Arizona Coyotes ellen 5-0-ra megnyert meccsen lacrosse-mozdulattal talált be, vagyis úgy, hogy a korongot a kapu mögött az ütője tollára fektette, megkerülte vele a ketrecet és lényegében a hálóba dobta utána. Zegras a támadás során már eleve egy láb közötti lövéssel próbálkozott, majd a kipattanó után gyűjtötte be a pakkot, hogy aztán még egy csapattársát is kikerülje találatszerzés közben.

Hogy a korongot az ütő tollára fektessék, arra edzéskörülmények között sokan képesek, mérkőzéshelyzetben megcsinálni ugyanezt viszont már hatalmas bravúr. Épp ezért egészen a 2018-19-es szezonig kellett várni arra, hogy megszerezzék az első lacrosse-gólt az NHL-ben, Andrej Svecsnikov nevéhez fűződik a történelmi találat. Az orosz szélső azóta szerzett még egyet, őt érte most utol Zegras, akinek szintén a második ilyen találata volt ez, januárban a Montrealt keserítette egy hasonló góllal.

Kapcsolódó

Trevor Zegras ebben a szezonban 63 mérkőzésen 50 pontot szerzett eddig 17 gól és 33 gólpassz formájában. Csapata, az Anaheim Ducks ugyanakkor jelenleg 12 pontra van elmaradva a rájátszásr érő helyektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik