Sport

Börtönbe küldené a politikus az úszót, aki meggyalázta az orosz zászlót

Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP
Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP

Egy orosz parlamenti képviselő a török elnöknek, Recep Tayyip Erdogannak üzent, miután egy úszó olyan képet posztolt, amelyen az orosz zászlón áll.

A képet Viktoriya Zeynep Günes töltötte fel az Instagram-oldalára, aki eredetileg Viktorija Szolnceva néven született az ukrajnai Poltavában. Szolnceva ukrán színekben junior Eb- és vb-aranyat is nyert 200, illetve 50 méteres mellúszásban, majd a 2015-ös kazanyi felnőttvébén már Törökországot képviselte.

Török úszóként a legnagyobb sikerét a 2021-es rövidpályás Eb-n aratta, amelyen 400 vegyesen aranyérmes lett. Az ukrán-orosz háborúra reflektáló zászlós fotót nem hagyta szó nélkül az orosz parlamenti képviselő, Vitalij Miljonov, aki egyenesen a török elnöknek címezte a mondandóját.

„Nem hiszem, hogy Erdogan bátorítaná azokat, aki konfliktust akarnak kiprovokálni Törökország és Oroszország között. Remélem, az úszót példásan megbüntetik majd, részemről a börtönbüntetést sem tartanám túlzottnak. Azt szeretném, ha a török hatóságok megtennék a szükséges lépéseket” – mondta Miljonov.

Erdogan a napokban egyébként felszólította Putyint, hogy vonuljon ki Ukrajnából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik