Sport

Az orosz focisták után a kézisek is fellebbeznek a felfüggesztés ellen

VLADIMIR SIMICEK / AFP
VLADIMIR SIMICEK / AFP

Az Orosz Kézilabda Szövetség (SZGR) fellebbezett az európai szövetségnél (EHF), amely kitiltotta az orosz válogatottakat és klubcsapatokat.

Az ukrán-orosz háború miatt február 28-án az EHF határozatlan időre felfüggesztette Oroszország és Fehéroroszország csapatainak részvételét a versenyein. Az ideiglenes eltiltás a két ország játékvezetőit és tisztségviselőit is érinti.

Szeretnék azonnali tájékoztatást adni a tiltó határozatok elleni fellebbezési eljárásról. Úgy gondoljuk, az EHF végrehajtó bizottságának határozatai minden jogi szabályozás nélkül születtek

– jelentette ki az SZGR ügyvédje, Makszim Gulevics, hozzátéve, hogy elutasítás esetén előbb a nemzetközi szövetséghez (IHF), majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak.

Ugyanezt az eljárást csinálta végig egyébként a labdarúgó szövetség, de még a CAS sem állt az oroszok mellé. Azért is fontos ez a fellebbezés viszont Oroszországnak, mivel a 16 éven aluliak strandkézilabda Európa-bajnokságát és a 2023-as strandkézilabda Eb kvalifikációs tornáját is elhalasztották, pedig Moszkvában lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik