Sport

Még a Forma-2-es sprintfutam is botrányos lett Szaúd-Arábiában

Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images
Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Az idegek pattanásig feszültek Dzsiddában, miután a versenypályától alig néhány kilométerre mértek csapást pénteken a jemeni húszi lázadók Szaúd-Arábiára. A rakétatámadás ellenére úgy határozott a Forma-1, hogy megtartja a Szaúdi Nagydíjat.

Kapcsolódó
Hiába a rakétatámadás, nem marad el a Forma-1-es futam
A szervezők szerint biztonságbn vannak a pilóták.

Ugyanígy Forma-2-ben is megtartják a versenyhétvégét, amelynek szombati sprintfutama meglehetősen zaklatottra sikerült. Már a szabadedzésen is sok autó tört össze a sokat kritizált pályán és bár a rajtot átvészelte a mezőny, Amaury Cordeel viszonylag korán karambolozott és jöhetett a biztonsági autós fázis. Az újraindításnál már az első körben összecsattant Jack Doohan és Logan Sargeant, de a java csak ezután jött.

A futamot egy ideig vezető Dennis Haugert behívta a csapata a bokszutcába, miután visszcsúszott a tizedik helyre. A bokszutcát viszont eközben a versenyirányítás lezárta, így a Prema csapata kétszer is érdeklődött, hogy ez így rendben lesz-e. A versenyigazgatóság hiába felelt mindkétszer igennel, végül egy 10 másodperces stop and go büntetést kapott a Hauger, amivel az utolsó pozícióba zuhant vissza.

Ezután egy rövid ideig folytatódott a verseny, de a 18. körben Marcus Armstrong alatt megállt a pálya közepén, így aztán virtuális biztonsági autóra volt szükség. Így aztán az utolsó kör maradt még a pozíciós harcra, de az egész sprintfutamról elmondható, hogy többet köröztek a safety mögött, mint amennyit versenyeztek. A rajongókat így is Hauger esete akasztotta ki főleg.

A futamot végül a Red Bull akadémiájáról érkező Liam Lawson nyerte a Carlin színeiben, ez volt pályafutása második futamgyőzelme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik