Forma-1

Mindkét Ferrari falnak ment a második szaúdi szabadedzésen

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Nehéz úgy egy versenyre koncentrálni, ha a közelben terrortámadás történik és a fenyegetettség bizonytalanná tesz mindent. Ezt érezhették a Forma-1-es versenyzők a Szaúdi Nagydíj pénteki második szabadedzése közben, amelyet végül negyedórával később indítottak el, és amely Charles Leclerc (Ferrari) győzelmével ért véget.

Az Aramco szaúdi olajtársaságot ért robbantásos támadás hatását eleinte csak az égett szag és a füst jelentette, de érezhetően nagyobb lehetett a pánik, hiszen a dzsiddai második szabadedzést megelőzően Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója megbeszélésre hívta a versenyzőket, akik közül állítólag többen jelezték a fenyegetettség miatt nem maradnának mindenáron a helyszínen.

Kapcsolódó
Baleset vagy terrortámadás? Robbanás történt a Forma–1-es szabadedzés szomszédságában
Felrobbant egy kőolajipari létesítmény a Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne közelében.

A második szabadedzésen ismét Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája érte el a legjobb köridőt, aki mögött ezúttal is a címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) lett a második, a harmadik leggyorsabb pedig Leclerc csapattársa, Carlos Sainz Jr volt. A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) az ötödik legjobb időt autózta.

A pénteki második gyakorláson többen hibáztak és falnak ütköztek, köztük a Ferrari két pilótája. Leclerc emiatt az utolsó bő negyedórában már nem is ült be autójába.

Szaúdi Nagydíj, 2. szabadedzés

1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:30.074 perc
2. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:30.214
3. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:30.320
4. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:30.360
5. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:30.513
6. George Russell (brit, Mercedes) 1:30.664

Az edzés végén a verseny szervezői közölték, hogy a Szaúdi Nagydíjat a tervek szerint rendezik meg.

Tisztában vagyunk a dzsiddai Aramco elleni támadással, továbbra is kapcsolatban állunk a szaúdi biztonsági hatóságokkal, valamint az FIA-val, hogy garantáljuk a biztonságot. A versenyhétvége a tervek szerint folytatódik, a vendégeink biztonsága a fő prioritás, szeretettel várjuk a szurkolókat.

– olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik