Forma-1

Hiába a rakétatámadás, nem marad el a Forma-1-es futam

Peter J Fox/Getty Images
Peter J Fox/Getty Images

A Formula-1-es nagydíjnak otthont adó dzsiddai versenypályától alig néhány kilométerre mértek csapást pénteken a jemeni húszi lázadók Szaúd-Arábiára.

A becsapódó rakéták után keletkezett tűzcsóvákat és a masszív fekete füstoszlopokat is jól lehetett látni a szaúdi versenypályáról. Az autóversenyzők érthető módon megijedtek az esettől, beszámolók szerint többen nem is szeretnének már autóba szállni a hétvégén. Erre azonban kénytelenek lesznek, mivel

Stefano Domenicali, a Formula-1 főnöke egy forrás szerint arról tájékoztatta a csapatokat, hogy a szaúdi nagydíjat az eredeti tervek szerint megtartják.

Az Irán támogatását élvező, síita felkelők saját bevallásuk szerint energialétesítményeket vettek célba, nem az autóversenyzőket. A Saudi Aramco nevű szaúdi állami olajvállalat arról számolt be, hogy a dzsiddai elosztóközpontban két tartályt ért találat, de személyi sérülés nem történt.

Szaúd-Arábia arab szövetségeseivel együtt 2015-ben avatkozott be a jemeni polgárháborúba a nemzetközileg elismert kormány oldalán, miután a húszik lerohanták a fővárost, és elüldözték az országból a kabinetet, amely most Szaúd-Arábiában működik.

Frissítünk!

Az F1 hivatalos honlapja is megerősítette, hogy a verseny folytatódik. Az F1 és a FIA azt írta, a húszik támadásai után minden érdekelt féllel, valamint a szaúdi kormánnyal és biztonsági erőkkel is megbeszéléseket folytattak, amelyeken teljes körű és részletes garanciát kaptak arra, hogy az esemény biztonságban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik