Sport

Letartóztatták a dzsúdós halálát okozó sofőrt, többféle drogot is fogyasztott vezetés előtt

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Letartóztatta a Budapest Környéki Törvényszék azt a halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetéssel és más bűncselekménnyel gyanúsított huszonéves őrbottyáni férfit, aki bedrogozva okozott tragikus kimenetelű balesetet vasárnap Csomádon.

A balesetben a 11-szeres magyar bajnok cselgáncsozó, Tamási Ibolya meghalt, míg a vele utazó edző, Illés Sándor nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az  ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítás megnehezítésének, és a gyanúsított eljárásban való jelenlétének a biztosítása miatt rendelte el a férfi letartóztatását.

A gyanúsított továbbra sem vitatta, hogy részese volt a balesetnek, de a részletekre nem emlékezett. Azt azonban elismerte, hogy fáradt volt

– tette hozzá az ügyész, amikor a gyanúsított bírósági meghallgatásáról kérdeztük.

Mihádák Zoltán / MTI

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi többféle kábítószert is fogyasztott, mielőtt kocsiba ült.  Emiatt bódultan közlekedett a lakóterületen kívüli útszakaszon. Előtte egy másik jármű haladt, míg az ellenkező irányból egy harmadik kocsi érkezett, amelyben a dzsódós és a vele lévő judoedző utazott.

A terhelt egy balra ívelő kanyart megelőzően átment a szemközti sávba azért, hogy kielőzze az előtte haladó autót. Mivel a drogok hatása miatt nem megfelelően mérte föl a helyzetet, ezért frontálisan belehajtott a kanyarból érkező cselgáncsbajnok kocsijába.

A baleset következtében Tamási Ibolya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a vele utazó edző nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A letartóztatott férfi akár nyolc évet is kaphat bizonyítottság esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik