Sport

Az ellenőrző bizottsági tag szerint Bartha Csaba távozna a győri kézicsapat éléről, de 80 milliós végkielégítést kér

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Morvay László, a Győri Audi ETO KC Ellenőrző Bizottságának tagja kedden közleményt juttatott el a sajtóhoz, amelyben azt írta, dr. Bartha Csaba klubelnök szerződése közös megegyezéssel történő felbontását kezdeményezte és távozna a nyáron a klubtól. Ám Morvay szerint a kérése kapcsán felvetődik a súlyos aránytalanság gyanúja, amelyet nem hagyhat szó nélkül. (A hírről a napokban a győri önkormányzati média is beszámolt.)

„A Győri Audi ETO KC 2022. 02. 22-én megtartott elnökségi ülésén dr. Bartha Csaba egyesületi elnök és akadémiai ügyvezető a napirendi pontok között konkrétan nem szereplő határozati javaslatot terjesztett be a 7. napirendi pont vitáját követően.

Ebben kérte munkaszerződéseinek 2022. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetését és összesen 2 x 30, azaz 60 hónap végkielégítés kifizetését

– írta Morvay, aki megjegyezte, ezt aggályosnak tartotta, így levélben kérte Barthát, hogy vizsgálják felül a döntést, mindezt kellő előkészítés és az anyagi következmények pontos ismertetésével terjessze ismételten az elnökség és az ellenőrző bizottság elé. Választ azóta nem kapott.

Morvay szerint formai hiba történt, mivel a klubelnök a határozati javaslata előtt érkezett módosító indítványt – miszerint vegyék le a napirendi pontokon kívül tett előterjesztését a végkielégítésével kapcsolatban, mert nem tájékoztatta az elnökség és ellenőrző bizottság tagjait sem arról, hogy ez valójában mekkora összeg – nem szavaztatta meg az elnökséggel.

Megítélésem szerint az elnökség úgy szavazott ebben a kérdésben, hogy annak tagjai nem lehettek tisztában azzal, hogy ez az összeg a sportéletben is kirívóan magas, mintegy 80 millió forint, és a szerződése a távozását követően kevesebb mint egy éven belül amúgy is lejárt volna.

Március közepén, az Új Szó Nálunk oldal írt róla először – majd a Nemzeti Sport is átvette –, hogy Bartha Csaba lemondott a Győri Audi ETO KC elnöki posztjáról. Az előzmény, hogy a szövetség döntése értelmében gazdasági társaságot kell alapítani a kézicsapatok működtetésére, amelynek hamarosan letelik a határideje. Bartha a terveit felvázolta az elnökségi ülésen, Dézsi Csaba András polgármester ezeket előkészítetlennek vélte, mire a klubelnök közölte, hogy akkor közös megegyezéssel bontsanak szerződést.

Kérdéseinket megküldtük a győri klubnak és Bartha Csabának, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik