Sport

Ezúttal nem hibázták el az üres kaput, legyőzték a németek a magyar kéziseket

Jürgen Fromme / augenklick / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance / AFP
Jürgen Fromme / augenklick / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance / AFP

A szombati döntetlen után 30-29-re kikapott Németországtól a magyar férfi kézilabda-válogatott a vasárnap Kasselben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó
Üres kapus lövést rontottak a végén a német kézisek a magyarok ellen
Mutatjuk, milyen drámai hajrával alakult ki a 31-31-es végeredmény.

A magyarok kezdték jobban a meccset, de a házigazda egy 6-1-es sorozattal fordított, majd jó védekezéssel és gyors ellenakciókkal tovább növelte a különbséget. A 20. percben Andreas Wolff hétméterest hárított, a másik oldalon pedig Marcel Schiller góljával már hét gól, 13-6 volt az előny.

A félidő hajrájában volt 16-9 is az állás, azonban az utolsó percekben 4-1-es sorozattal csökkentette hátrányát a vendégcsapat (17-13).

A második felvonást is a magyarok kezdték jobban, remek védekezésüknek és az akadozó német támadójátéknak köszönhetően 18-17-re sikerült felzárkózni, ám a házigazda egy időkérés után ismét ellépett, és 24-20-nál, majd 25-21-nél visszaállította a félidei négygólos különbséget.

Úgy tűnt, ez a mérkőzés már biztos hazai sikert hoz, az 56. percben Timo Kastening találatával 29-25-re alakult az eredmény.

A sorozatos labdavesztések azonban sokba kerültek, Székely Márton néhány védése mellett Szita Zoltán, Szöllősi Szabolcs és Leimeter Csaba is betalált (29-28).

Már csak egy perc volt hátra, amikor a németek eladták a labdát, Chema Rodríguez szövetségi kapitány időt kért és levitte a kapust. Szita egyenlített is a 7 a 6 elleni játékban, ám Johannes Golla két másodperccel a vége előtt középkezdésből az üresen maradt hálóba lőtt, beállítva a 30-29-es végeredményt.

Egy nappal korábban a felek 31-31-es döntetlent játszottak, akkor a németek ugyanígy üres kapus lehetőséggel zárhatták a mérkőzést, de akkor rosszul céloztak.

Alfred Gíslason csapata számára a két mérkőzés fontos volt az áprilisi világbajnoki selejtező előtt, ahol Feröer ellen lép pályára.

A magyarok Izrael csapatával találkoznak, miután a rivális kettős győzelemmel búcsúztatta Litvániát. A párharcok győztesei kijutnak a svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos vébére.

Felkészülési mérkőzés

Németország – Magyarország 30-29 (17-13)
a magyar gólszerzők: Topic 6, Pedro 4, Balogh Zs. 4, Szöllősi 3, Szita 2, Kovacsics 2, Ancsin 2, Sipos 1, Leimeter 1, Juhász 1, Ligetvári 1, Fazekas 1, Bujdosó 1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik