Sport

Szégyenletesnek tartja az oroszok kitiltását Putyin állítólagos szeretője

SERGEI CHIRIKOV / POOL / AFP
SERGEI CHIRIKOV / POOL / AFP

Képmutatásnak tartja a nemzetközi sportszövetségek sorozatos döntéseit Alina Kabajeva, az oroszok egyszeres olimpiai, 9-szeres világ és 15-szörös Európa-bajnok ritmikus gimnasztikázója, aki megdöbbenve tapasztalta, hogy Oroszországot szinte minden nemzetközi versenyről kizárták.

Kapcsolódó

„Úgy gondolom, hogy a sport történetében soha nem volt ennél szégyenletesebb tett. Számos nemzetközi sportszervezet vezetése már régóta különféle ürügyekkel próbálkozik, de most már nem is titkolják. A világért való aggodalmuk éppoly képmutató, mint a tiszta sportért folytatott küzdelem” – idézte a Szport-Ekszpressz.

„Akkor senki sem aggódott és zárt ki a versenyből egyetlen olyan országot sem, amely részt vett civilek százezreinek megsemmisítésében Jugoszláviában, Irakban, Líbiában vagy Szíriában.

Bezzeg akkor nagyon dühösek voltak, amikor Oroszország úgy döntött, hogy megvédi Donbászt és Luhanszkot a náciktól

– tette hozzá.

Érvelése egyébként sem teljesen pontos, hiszen Jugoszláviát az 1990-es évek elején ugyancsak kizárták, így nyerhette meg a helyette beugró Dánia az 1992-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

Kabajeva azt is mondta, ha a képmutatás ellen lehetne tesztet csinálni, minden nemzetközi szövetség pozitív mintát adna.

Úgy gondolom, hogy túl fogjuk élni az összes tilalmat!

A 38 éves sportoló a 2007-es visszavonulását követően politikai pályára lépett, évekig az Állami Dumában vállalt szerepet, jelenleg az orosz Nemzeti Médiacsoport vezetője.

Közben a pletykák szerint Vlagyimir Putyin szeretője volt, gyereket is szült neki, de kapcsolatukat sohasem erősítették meg hivatalosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik