Sport

Vb-selejtezőn debütál a magyar válogatottban a honosított kosárlabdázó

hunbasket.hu
hunbasket.hu

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró elleni világbajnoki selejtezőkön dobja csatába a honosított Mikael Hopkinst.

Azért volt szükség a honosítására, mert sajnos nem állnak sorban a magyar magasemberek. Ha lenne hazai játékosunk, akkor örömmel behívnám. Kiváló kosárlabdázóról van szó, aki remekül illik a csapatba

– közölte a magyarok edzője a hivatalos sajtótájékoztatóján.

Hopkins a Georgetown egyetemre járt 2011-től 2015-ig, de nem draftolták le, így Törökországba került. 2018-ban a bolgár Balkan Botevgradhoz igazolt, egy évvel később a szlovén Cedevita Olimpija játékosa lett. Jelenleg az UnaHotels Reggio Emilia játékosa az olasz élvonalban, ahol 13.8 pontot átlagol és 7.9 pattanót gyűjt be meccsenként. Támadásban és védekezésben is a liga legjobbjai között van.

A magyar és montenegrói csapat csütörtökön Debrecenben találkozik egymással, három nappal később pedig Podgoricában csap össze. Ivkovics szerint nagyon nehéz párharc lesz, mivel nyolc olyan játékosa is van a montenegrói csapatnak, aki nemzetközi kupákban játszik.

A magyar válogatott a vb-selejtező első fordulójában 81-75-re nyert novemberben Portugáliában, majd Kaposváron 78-54-re kikapott az olimpiai ezüstérmes franciáktól. A magyarok annak köszönhetően kerültek előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a szeptemberi Európa-bajnokságra, melynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik